Gündem Hurşit Külter’den 26 gündür haber yok

Hurşit Külter’den 26 gündür haber yok

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

DBP’nin Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 26 gündür haber alınamadığını belirten avukatı BM Gözaltında Kayıplar Komisyonu ve AİHM’ye başvurduklarını söyledi

Hurşit Külter’den 26 gündür haber yok

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den (32) 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor. Avukat Şeyma Ürper. 26 gündür kendisinden haber alınamayan Külter için Birleşmiş Milletler (BM) Gözaltında Kayıplar Komisyonu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurduklarını söyledi.

İddiaya göre, en son Şırnak Merkez’de görülen ve kendisinden bir daha haber alınmayan Külter’in Özel Harekat görevleri tarafından gözaltına alındığı iddia edilmişti. Külter’in kaybolmasından sonra Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduklarını belirten avukat Şeyma Ürper, “Başvurumuzun ardından Şırnak Emniyet Müdürlüğü bize Külter’in gözaltında olmadığı yanıtını verdi. Daha sonra Şırnak Valiliği’nden de Külter’in gözaltında olmadığı yönünde bir açıklama yapılmıştı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, İnsan Hakları Derneği(İHD) avukatlarına ‘Bu isimde birisi gözaltında değil’ dedi. Bunun üzerine BM Gözaltında Kayıplar Komisyonu’na başvurduk. AİHM ve Anayasa Mahkemesi’ne de ‘yaşam hakkı ihlali’ni gerekçe göstererek başvurduk” dedi.

‘Hakkınızı helal edin’

Külter’in kardeşi Şeymus Külter ise başvurmadıkları devlet kurumu kalmadığını belirterek şunları söyledi: “Ağabeyim kaybolduktan sonra yakın bir arkadaşına ‘Hakkınızı helal edin’ diye mesaj çekmiş. Bir de Twitter’da 27 Mayıs’ta özel harekatçılara ait olduğu düşünülen bir hesapta ağabeyimin gözaltına alındığına dair bir paylaşım yapılmış, sonra hesap kapatılmış. Ağabeyimi gördüğünü söyleyen iki görgü tanığı var. Birinin dediği, ağabeyimin özel harekat görevleri tarafından gözaltına alındığı yönündeydi. Diğer tanık ise, Şırnak’a uzak arazide özel güvenlik görevleri tarafından ağabeyime işkence yapıldığı yönündeydi. Neredeyse kaybolmasının üzerinden 1 ay geçecek ama ses yok.