Gündem Hüseyin Ağabey’i kaybettik

Hüseyin Ağabey’i kaybettik

12.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesinin emektarlarından usta gazeteci Hüseyin Akşit, İzmir’de solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Akşit’in cenazesi, bugün Seferihisar’da toprağa verilecek

Hüseyin  Ağabey’i  kaybettik

Türk basınının usta isimlerinden, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi 39 yıllık gazeteci Hüseyin Akşit (65), önceki gün solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Akşit, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1975 yılında mesleğe Ses dergisinde foto muhabiri olarak başladı. Bir dönem Nokta dergisinde de çalışan Akşit, daha sonra Milliyet gazetesinde polis muhabiri olarak görev yaptı. Milliyet gazetesinde Cağaloğlu Büro şefliği de yapan Akşit, emekli olduktan sonra İzmir Seferihisar’a yerleşti. Bir süredir sağlık sorunları olduğu bilinen Akşit, 10 Ekim Cuma akşamı solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı Seferihisar Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Akşit’in cenazesi, bugün Seferihisar Ürkmez Merkez Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Ürkmez Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

‘40 yıllık dost’

Tunca Bengin: “‘40 yıllık dost’ diye bir söz vardır ya işte Hüseyin’le biz öyleydik. Yollarımız 1970’li yıllarda Ankara’da, aynı üniversitede kesişmişti. Sonra çömez muhabirliğe adım atmış ve darbenin ardından Milliyet’in meşalesi altında İstanbul’da yıllarca ‘sırt sırta’ çalışmıştık. Cebimizdeki parayı, masamızdaki ekmeği paylaşmıştık. Ve genç yaşta geçirdiği baypas ameliyatıyla da ‘kan kardeşi’ olmuştuk. Bundan böyle telefonda bile olsa ‘Ne haber Kilink’ diyemeyeceğimi bilmek o kadar acı ki...”
Volkan Karsan: “Aynı meslekte ve aynı gazete çok uzun yıllar çalışmıştık. Ancak sıkı dost olmak yakın zamana denk geldi. Onun emekliliğine, benim de o yolda yürüme çabalarıma. Kısaca onu tarif etmek gerekirse, günümüzde nadir bulunan bir haslet sahibiydi: Çıkar düşünmeyen tam bir dosttu. Ruhu şad olsun.”
Turgay Gözdeler: “Hayatımda tanıdığım en dürüst insanlardan biriydi. Genç meslektaşlarına yardım eli uzatmayı seven biriydi. Emekli olduktan sonra İzmir Seferihisar’da küçük bir kasabada inzivaya çekildi ve aniden kaybettik.”
Alican Bulut: “Hüseyin, çok eski bir dostumdu. Emekliye ayrıldıktan sonra Seferihisar Ürkmez’e yerleşmişti. O Ürkmez’de diye ben de oraya taşındım. Ben geleli 2.5 yıl oldu. Beni burada yalnız bırakıp gitti. Çok değerli bir arkadaşımı kaybettim, başımız sağolsun.”