Gündem Hüseyin Çapkın İzmir'de gözaltına alındı!

Hüseyin Çapkın İzmir'de gözaltına alındı!

30.08.2016 - 18:52 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyeti eski Müdürü Hüseyin Çapkın, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İzmir’in Çeşme ilçesinde gözaltına alındı. Tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a KCK soruşturması kapsamında kumpas kurulması ve bu olay ardından bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili verdiği ifadesinde bir soru üzerine Çapkın'ı işaret etmişti.

Hüseyin Çapkın İzmirde gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fethullahçı Terör Örgütü'nün mülkiyedeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın Çeşme'de şüpheli olarak gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’nin mülkiyedeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Hüseyin Çapkın hakkında da gözaltı kararı verildi. Hüseyin Çapkın, İzmir’in Çeşme İlçesi’ne bağlı Dalyan Mahallesi’nde bulunan Havacılar Sitesi’ndeki rezidansında gözaltına alındı. Hüseyin Çapkın’ın iki aftadır Dalyan’da bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ÇEŞME’DEKİ VİLLADA GÖZALTI

FETÖ/PDY’nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için polisin büyük bir gizlilik içerisinde operasyon yaptığı ortaya çıktı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinesinde, sürdürülen operasyonda, az sayıda polise gözaltı kararı emri verildi. Bunun üzerine görevlendirilen polis ekibinin araştırmasında Hüseyin Çapkın’ın, İzmir’in Çeşme İlçesi Sakız Koyu’ndaki evinin adresi belirlendi. Bu bilgi üzerine, görevlendirilen polis ekibi İstanbul’dan Çeşme’ye geldi. Sabah saat 05.30 sıralarında da operasyon yaptı. Evde ailesiyle birlikte bulunan Hüseyin Çapkın, hakkındaki savcılık kararının kendisine açıklanmasından sonra gözaltına alındı. Çapkın’ın, daha sonra sabah saat 08.00’de İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

EVİ GEÇEN YIL SATIN ALMIŞ

Bu arada Hüseyin Çapkın’ın, gözaltına alındığı Sakız Koyu’ndaki villasını geçen yıl satın aldığı öğrenildi. Hüseyin Çapkın’ın yaz aylarında ailesiyle bu siteye gelip kaldığı komşularınca ifade edildi. Bu arada site dışından görüntü alınmasına tepki gösteren site çalışanları, basın mensuplarıyla tartıştı.

ÜÇ KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Aynı soruşturma kapsamında Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye Müfettişleri Gürkan Polat ve Yılmaz Tunç da gözaltına alındı.

Hüseyin Çapkın İzmirde gözaltına alındı

Bir dönem beraber görev yaptılar

ESKİ İSTANBUL VALİSİ DE AYNI SORUŞTURMADA TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin vni Mutlu’nun da aralarında olduğu 6 merkez valisi, bir vali yardımcısı ile 3 kaymakam üzere 11 kişi, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.Tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a KCK soruşturması kapsamında kumpas kurulması ve bu olay ardından bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili verdiği ifadesinde bir soru üzerine, "Ben emniyet müdürünün yakın çalışma arkadaşlarını onun gibi bilemem. Sorunun muhatabı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dır. Ben İstihbaratın başındaki emniyet müdür yardımcısını görevden aldım. Bunun altındaki yer değişikliğinin mahiyeti neden bu tür değişiklikler yapıldığının izahı il emniyet müdürü tarafından açıklanabilir"demişti.