Siyaset Huzura musallat olan bedelini öder

Huzura musallat olan bedelini öder

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha güzel bir Türkiye için terörle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini belirterek, “Şu anda terörün belini kırıyoruz, inlerine girdik. Bu ülkede huzurumuza kim musallat olursa bedelini ödeyecek, hiç bunun lamı cimi yok” dedi

Huzura musallat  olan bedelini öder

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güzellik uzmanlarının katıldığı programda “16 Nisan’dan sonra daha güzel bir Türkiye olacak. Demokraside daha güzel bir Türkiye gelecek, hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye olacak” açıklamasında bulundu.
Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve güzellik uzmanlarının katıldığı “Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet Programı”na katıldı. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
BU HÜNKÂRA BU YAKIŞIRDI: Dün bir ‘hayır’ çadırına girdim. Dedim ‘niye hayır diyorsunuz?’ Ne dediler biliyor musunuz? ‘Çağdaş bir Türkiye için’ dediler. ‘Peki neyimiz eksik’ dedim, cevap yok. Ee söyleyin, neyimiz eksik, bileyim. Cevap yok. ‘Sloganik konuşmayalım. Niye, neyi yapıyoruz, bunu bilelim’. ‘Bak şurada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. Bu köprü, 4 gidiş 4 geliş. Bir de buna hızlı treni ilave ediyoruz’ dedim. Hemen bir tanesi atladı, ‘Niye adını Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz? Siz ayrımcılık yapıyorsunuz’ dedi. ‘Çok ayıp, üzüldüm buna. Demek ki Yavuz Sultan Selim’i iyi tanıyamamışsınız’ dedim. Onun döneminde Osmanlı, 15 milyon kilometrekarelik topraklara sahipti. Böyle bir sultanın ismini oraya vermekten daha doğal ne olabilir? Biz bunu senin düşündüğün gibi düşünerek, oraya bu ismi vermedik. ‘Bu hünkara, bu sultana bu yakışır’ diye oraya bu ismi verdik.
HANGİNİZİN DÜKKÂNINI KAPATTIK?: Ülkemizde pek çok kişi ‘16 Nisan’dan sonra ne olacak?’ sorusunu soruyor. Daha güzel bir Türkiye olacak. Demokraside daha güzel bir Türkiye gelecek, hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye olacak. Ne diyorlar, ‘Ak Parti, bizim yaşam koşullarımıza müdahale ediyor’. Burada güzellik uzmanları var, kardeşlerim hanginize müdahale edildi, hanginizin gelip de dükkânları kapatıldı? Bazıları için yalan adeta makine. Bunlar yalan makinesi, iftira, her şey bunlarda var fakat biz ekonomide, yatırımlarda, istihdamda daha güzel bir Türkiye’yi göreceğiz.
40 TANE MUHTAR GELMİŞ: Cumhurbaşkanlığı makamına muhtarları almazlardı ki ben muhtarları aldım. Şu ana kadar 16 bin muhtar geldi buraya. Ana muhalefetin başındaki zat benim BM’de yaptığım konuşmaya diyor ki ‘Adeta muhtarlara konuşur gibi konuştu’. Sincan’da muhtarlarla bir toplantı yapıyor, 40 kadar muhtar gelmiş, bir muhtar oradan çıktı, ‘Siz bize hakaret ettiniz. Cumhurbaşkanımız BM’de yaptığı konuşmada, adeta muhtarlara konuşuyor gibi konuştu dediniz’. Ne dese beğenirsiniz? ‘Haddime mi? Böyle bir şeyi nasıl deriz?’ Ya bütün kayıtlar ortada bunu söyledi. Ama şimdi hiç olmazsa muhtarlarla konuşmaya alıştı.
LAMI CİMİ YOK: Terörle mücadelede daha güzel bir Türkiye olacak. Şu anda terörün belini kırıyoruz, inlerine girdik. Sağ olsun İçişleri Bakanımızın riyasetinde silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız hep beraber bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Sadece içeride değil Suriye’de de Cerablus, Rai, Dabık, Bab, bütün buralarda DEAŞ’ı, PYD’yi temizleyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkede huzurumuza kim musallat olursa bedelini ödeyecek, hiç bunun lamı cimi yok.

‘Koltuk değneği yaptılar’

7 Haziran seçimlerinde, seçim sonuçları resmen açıklanmadan verilen beyanatlar vardı. “Ne demişlerdi? ‘Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale gelmiştir’. Seçimin hemen arkasından Diyarbakır’da 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler. Öldüren Kürt, öldürülen o da Kürt. Bunların benim Kürt vatandaşlarımı temsil etmek gibi bir derdi yok. Bunlar, insan düşmanı. Şahsımı kastederek, ‘şu anda siyaseten, hukuken boşlukta olan bir kişi vardır’ demişlerdi. Halbuki seçimlere giren Cumhurbaşkanı olarak ben değildim, siyasi partilerdi. Buna rağmen hemen ülkemize ağır maliyetleri olacak bir siyasi kavganın, kaosun, çatışmanın taşlarını döşemeye başladılar. Gazi Mustafa Kemal’in partisini, bölücü örgütün siyasi uzantılarını iktidara taşımak için koltuk değneği yaptılar.

‘Kendilerine yalan dünyası kurmuşlar’

Yeni anayasada cumhurbaşkanının Meclis’i fesih yetkisi yoktur. Öyle bir şey söz konusu değil. Hep bunlar yalan. Yargıyla ilgili eleştiriler de doğru değil. Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi üyelerinin şu anda seçildiği gibi yine aynı şekilde seçilmeye devam edecek. Ana muhalefet partisinin 16 Nisan’la ilgili hiçbir eleştirisinin gerçekle ilgisi yok. Onlar kendilerine bir yalan dünyası kurmuş, orada yaşıyorlar. Ana muhalefetin başındaki zatı zaten daha fazla konuşmama da gerek yok.
BÖLMEK İSTEDİLER: Şu anda ‘hayır’ diyene bakıyorum, kim hayır diyor? İmralı’daki terör örgütünün başı diyor. Kim diyor? Kandil’de şu anda terörist başları diyor. Ama şu anda ana muhalefetin başı onlarla beraber hareket ediyor. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bunlar bizim ülkemizi bölmek istemediler mi, bölmek istediler. Milletimizi parçalamak istemediler mi? Tüm değerlerini savunduklarını iddia ettikleri tüm ilkeleri iktidara gelebilmek uğruna ayaklar altına aldılar. Şayet o seçimden (7 Haziran 2015) sonra bu zihniyet hükümet kurabilmiş olsaydı Türkiye’nin neler yaşayabileceğini düşünebiliyor musunuz? Avrupa’ya giderek anayasa değişikliğine ‘hayır’ denmesi için çalışanlar, terör örgütünün uzantılarıyla
beraber çalışıyor.

Reis’in bacıları ‘evet’ diyecek’

Erdoğan’ın öncesinde konuşan İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkârlar Oda Başkanı Ayşe Aydın, kendilerinin de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Erdoğan’ın çağrısı ile köprü ve meydanlarda yerlerini aldıklarını söyleyerek, aralarında 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının da bulunduğunu anımsattı. Aydın, “16 Nisan’da Arslanköylü kadınlarımızın, ‘namusumuz’ dediği sandığın başında olacağız ve inşallah tüm Türkiye olarak güçlü bir ‘evet’ diyeceğiz. Biz güzellik uzmanları olarak, biz Bacıyan-ı Rum, Anadolu bacıları, Reis’in bacıları olarak 16 Nisan’da daha güzel bir Türkiye için tabii ki ‘evet’ diyoruz” dedi. Programın sonunda Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, iki hat eseri hediye etti.