Gündem ‘İçinde kitap olan bir çantam olsun’

‘İçinde kitap olan bir çantam olsun’

01.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bugün 1 Ekim Dünya Çocuk Günü. Dünyanın birçok bölgesinde milyonlarca çocuk iç çatışma ve savaşlar nedeniyle çocukluklarını yaşayamadan büyümek zorunda kalıyor.

‘İçinde kitap olan bir çantam olsun’

Suriye’de Hama’nın kuzeyi, Halep batı kırsalı ve Lazkiye’nin kuzey kırsalını kapsayan İdlib bölgesinde 1 milyondan fazla çocuk iç savaşın neden olduğu yıkımların arasında yoksulluk içinde, sağlık, güvenlik ve eğitim imkanlarından uzak yaşam mücadelesi veriyor. Savaş koşullarına rağmen Atme kamplar bölgesindeki çadırlar sınıflara dönüştürülerek eğitim devam ettirilmeye çalışılıyor. “Gelecek Çiçekleri” adı verilen çadır okuldaki öğretmen Usama Hımeydi şunları söylüyor:

Haberin Devamı

“Bombardıman nedeniyle daha önce bu okulu dört kez taşımak zorunda kaldık. Okulumuzda sandalye yok. Dünya çocukları mutluluk içerisinde yaşıyor. Ama bizim çocuklarımız en temel halkları olan eğitimden mahrum kalıyor.”

7. sınıf öğrencisi olması gerekirken göç etmek zorunda kaldığı için hâlâ 4. sınıfta okuyan 13 yaşındaki Esma Berces ise “Okulumda kitap, kırtasiye, kalem ve silgi yok. Gelecekte başarılı olmak istiyorum. Omzumda içinde kitapları ve defterleri olan bir çanta olsun istiyorum” diyor. -İdlib AA