Gündem İftiralar yüzünden sağlığımdan oldum

İftiralar yüzünden sağlığımdan oldum

29.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon ve Özal’ın ölümüyle ilgili görülen davalar sırasında sağlığını kaybettiğini ve 33 kez ameliyat olduğunu belirten Ersöz, “Et yiyen virüs prostat ameliyatı sırasında bulaştı. Bana suikast iftirası atanlardan adalet önünde hesap soracağım“ dedi

İftiralar yüzünden sağlığımdan oldum

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a suikast davasının tek sanığı olarak gösterilen ve geçtiğimiz gün hakkında beraat kararı verilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, yaşadıklarını Milliyet’e değerlendirdi.
Ersöz, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada hakkında verilen beraat kararını “Adalet yerini buldu” diye değerlendirirken, “Dava sürecinde asla endişe etmedim. Karşımda, her ne kadar birtakım güçler olsa da adaletin mutlaka tecelli edeceğine inandım. Sonuçta meslek ahlakı olan, adalet ve vicdan sahibi hakimler olduğunu biliyordum. Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde benim gibi yüzlerce insan mağdur oldu. Beni, merhum Özal’ı öldürmek iddiasıyla toplum önünde katil gibi göstermeye çalıştılar. Bu komployu kuran savcı ve polisler hakkında şikâyetçi olacağım” diye konuştu.

‘Hangi orduda 400 casus olur?’
Dava süresince ailesine de iftiralar atıldığını ve ailesi üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren Ersöz, şöyle devam etti:
“Beni, ailem üzerinden vurmaya çalıştılar. Paralel yapı, aşağılık bir şekilde insanların ailelerine, özel yaşantılarına saldırdı. Özal’a suikast düzenlediğim iftirası, 2000’li yılların başından beri TSK’yı itibarsızlaştırma operasyonu halkalarından sadece biri. Ergenekon ve Balyoz davalarının ardından askeri casusluk, fuhuş, Özal’a suikast ve Zirve davaları gündeme geldi. Dünyanın hangi ordusunda 400 casus olabilir? Hem siyaset, hem cemaat ortaklığı vasıtasıyla sanal davalar yürütüldü. Bizim üzerimizden Hurşit Tolon, Teoman Koman, Şener Eruygur, Arslan Güner, Hasan Iğsız gibi daha büyük komutanlara ulaşmak ve TSK’yı itibarsılaştırmak istediler. Savcılar, İlker Çınar ve Selçuk isimli itirafçılardan üzerime suç isnat etmeye kalkıştı. İlker Çınar’ın en büyük özelliği uzman erbaş olarak görev yaptığı TSK’dan 1993’te disiplinsizlik suçuyla uzaklaştırılmış olmasıdır. Çınar denen adam, ahlaksız ve disiplinsiz biri olarak yargılanmış, 5,5 ay ceza almış ve bu nedenle de TSK’dan ilişiği kesilmiştir. İlker Çınar’ı ömrüm boyunca bir kez bile görmemiş olmama rağmen, ‘Beni Levent Ersöz eğitti’ şeklinde açıklaması ciddiye alınarak haksız yere yargılandım. Semra ve Ahmet Özal neden 20 yıl boyunca adli makamlara gidip Turgut Özal’ın zehirlendiği yönünde davacı olmadı? Yaptıkları tek şey basına konuşmak oldu. İki gizli tanığa inanıp benden şikâyetçi oldular.”

Haberin Devamı

‘14 hastanede 33 ameliyat geçirdim’
Ergenekon sürecinde tedavim için tam 14 hastane değiştirdiğini belirten Ersöz şöyle devam etti:
Et yiyen virüs, prostat ameliyatı sırasında bulaştı. Bu virüs nedeniyle 33 ameliyat geçirdim. Sağ bacağımdaki sinirler harap oldu ve bacak kaslarım alındı. Yaşamımı başkalarının yardımıyla sürdürüyorum. Tüm yaşantım hastane ile evim arasında geçiyor. Vücudumda enfeksiyon var. Yatağıma uzanınca büyük tansiyonum 5’e, küçük tansiyonum 2’ye kadar düşüyor. Ani solunum ve kalp durma riski olduğundan ciddi bir tedavi sürecindeyim. Hareketsizlik nedeniyle aşırı kilo aldım. Dava süreçlerinden önce sağlık sorunlarım yoktu. En çok yürümeyi özledim. Bir an evvel yürümek istiyorum. Ancak doktorlar zayıf bir ihtimal olduğunu söylüyor.”