Gündem İki nakille, üçüncü yaşama merhaba

İki nakille, üçüncü yaşama merhaba

27.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra zehirlenip karaciğeri iflas eden 7 yaşındaki Davut Ünal, iki kez yapılan karaciğer nakliyle üçüncü yaşamına merhaba dedi.

İki nakille, üçüncü   yaşama merhaba

Kozpınar köyünde oturan Davut, geçen 18 Ekim’de, arkadaşları ile dolaşırken yol kenarında bulduğu mantarı çakmak ateşinde pişirip yedi. Eve gittikten bir süre sonra kusmaya başlayan Davut’un, ailece yedikleri balıktan zehirlendiğini düşünen yakınları, ilk olarak Balıkesir Atatürk Devlet, ardından da Bursa Nilüfer Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Burada sorun çözülmeyince Davut, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne gönderildi.Mantardan zehirlenen ve tetkikler sonrasında karaciğeri iflas ettiği belirlenen Davut’un tek şansının organ nakli olduğu açıklandı.
Uyumsuzluk oldu
Bulunan karaciğer, küçük Davut’a nakledildi. Ancak bir süre sonra nakil karaciğerde uyumsuzluk görüldü. Tekrar yoğun bakıma alınan Davut’un yaşaması için, bu kez kendi yaşlarındaki bir çocuktan nakil yapılması gerektiği bildirildi. Diğer organları da iflas etmeye başlayan Davut için mucize gibi haber, Denizli’den geldi. Trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer’in karaciğeri, 16 Mart’ta Ege Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyon sonrasında, Davut Ünal’a nakledildi.
Ve Davut, iki nakille üçüncü yaşamına başladı. Yoğun bakım ünitesinde bulunan küçük çocuğun sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.