Gündem İki oğlunu öldürdüğü iddia edilen babanın eşini yaralama davası başladı

İki oğlunu öldürdüğü iddia edilen babanın eşini yaralama davası başladı

14.12.2017 - 13:58 | Son Güncellenme:

Üsküdar'da iki oğlunu öldürdüğü, bir oğlunu da  yaraladığı iddiasıyla tutuklu bulunan Aslan Güleryüz'ün "eşe karşı basit  yaralama" suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına  başlandı.

İki oğlunu öldürdüğü iddia edilen babanın eşini yaralama davası başladı

Anadolu 41. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya şikayetçi Songül Güleryüz katılmazken, iki oğlunu öldürmekten tutuklu sanık Aslan Güleryüz getirildi.

Haberin Devamı

Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Güleryüz, evli ve 4 çocuk sahibi olduğunu söyledi.

Daha sonra savunmasını yapan Güleryüz, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Olaydan 15 gün önce kızı evlendirdik. Borçlarımız vardı. Bu borçlar nedeniyle eşim Songül Güleryüz'le kavga ettik." dedi.

Olay günü eşiyle vakit geçirdiklerini, niye şikayetçi olduğunu anlamadığını ifade eden Güleryüz, eşine vurmadığını iddia etti.

Bu sırada mahkeme hakimi Volkan Çetinkaya'nın hangi suçtan tutuklu olduğunu sorduğu sanık Güleryüz, cinayetten tutuklu olduğunu, iki oğlunu öldürdüğünü, yaşadıkları bu olaydan sonra cinayetleri işlediğini ve her şeyin üst üste patlak verdiğini anlattı.

"Ne yaparsanız yapın ben zaten yanmışım"

Haberin Devamı

Sanık Güleryüz, hakim Çetinkaya'nın, "Bu suçtan ceza alırsan hükmün açıklamasının geriye bırakılmasını ister misin?" sorusuna da, "Ne yaparsanız yapın ben zaten yanmışım. Böyle kadının Allah belasını versin." yanıtını verdi.

Çetinkaya'nın bir dahaki duruşmaya katılmak istemezse SEGBİS sistemiyle bağlanabileceğini söylemesi üzerine sanık Güleryüz, duruşmaya gelmek istediğini ve eşi Songül Güleryüz'e söyleyecek sözlerinin olduğunu dile getirdi.

Bunun üzerine hakim Çetinkaya sanığı, "Burada öyle kimseye kafana göre laf söyleyemezsin." diye uyardı.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

OLAY

Aslan Güleryüz, 2 oğlunu öldürüp 1 oğlunu da yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Şüpheli Güleryüz'ün tutuklanmasının ardından, eşi Songül Güleryüz, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kasten yaralama" suçlarından Üsküdar Asayiş Şube Müdürlüğüne şikayette bulunmuş, bunun üzerine Zanlı Güleryüz hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Seyit Peker, şüpheli Güleryüz hakkında "eşe karşı basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlemiş, iddianamede, Arslan Güleryüz ve eşi Songül Güleryüz'ün tartıştıkları, tartışma sonucu Güleryüz'ün eşine tokat attığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Öte yandan, "cinsel saldırı" suçunun eşe karşı işlenmesi halinde, soruşturma ve kovuşturmanın yapılmasının mağdurun şikayetine bağlı olması gerekçesiyle, şüpheli Güleryüz'e atılı "nitelikli cinsel saldırı" suçundan takipsizlik kararı verilmişti.