Gündem İki subay daha itirafçı oldu

İki subay daha itirafçı oldu

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Etkin pişmanlık’tan yararlanmak amacıyla FETÖ üyesi olduğunu itiraf eden ve 16 kişiyi teşhis eden bir subay ile bir astsubay ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı

İki subay daha itirafçı oldu

Polatlı Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’nda görevli bir subay etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyerek itirafçı oldu. İfadesinde 16 kişiyi teşhis eden subay adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli astsubay B.P. de FETÖ üyesi olduğunu itiraf ederek, İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu.

Haberin Devamı

Yurt dışına çıkış yasağı

FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olan Polatlı Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’nda görevli bir subay adliyedeki ifadesinde, pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın’ın itirafçı olmasından cesaret alarak teslim olduğunu ve itirafçı olmaya karar verdiğini dile getiren subay 16 kişiyi teşhis etti. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli cumhuriyet savcısına ifade veren subay, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, haftada bir gün kolluğa imza verme şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Üç ayda 73 itirafçı

Şüphelinin savcılıktaki ifadesinde FETÖ’nün ne yapacağını bilemediği için korktuğunu ve gizlenmek zorunda kaldığını ifade ettiği öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmaları kapsamında son üç ayda itirafçı olan kişi sayısı 73’e yükselirken, Akın’ın teslim olmasının ardından başlatılan soruşturmalarda 22 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelerek teslim olan diğer astsubay B.P.’de etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu. Hakkında yakalama kararı bulunmadığı tespit edilen B.P. savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı