Siyaset İktidar bir an önce tedbirleri almalıdır

İktidar bir an önce tedbirleri almalıdır

07.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İktidar bir an önce tedbirleri almalıdır

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki organize sanayi bölgelerini ziyaret ederek, sanayicilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun ekonomik gelişmeler üzerinden iktidarı eleştirerek, “Ekonomi kötü durumda. İktidar hem topluma hem piyasalara güven verecek tedbirleri bir an önce almalı. Yoksa hem sanayiciyi hem Türkiye’yi daha ağır sonuçlar bekliyor” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Parti Sözcüsü Faik Özrtak, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ile dün ilk olarak Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. OSB’nin yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra OSB arazisinde incelemelerde bulundu, fabrikaları gezdi. Kılıçdaroğlu OSB arazisindeki Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı da ziyaret etti. Daha sonra Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada da sanayicilerle öğle yemeği yedi.

‘Tedbir alınmalı’

Ziyaretler sırasında ekonomik gelişmeler ele alınırken, iş adamlarının Kılıçdaroğlu’ndan bazı taleplerinin olduğu, bazı sıkıntılarının gündeme getirilmesi için destek istediği belirtildi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunurken iktidarın politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu’nun, “Ekonomi kötü durumda. İktidarın gerekli tedbirleri bir an önce alması gerekiyor. Ve bu tedbirlerin zamanında alınması gerekiyor. Mesela Merkez Bankası’nın Para Politikaları kurulu toplantısı için neden 13 Eylül bekleniyor? Neden bu toplantı hemen yapılmıyor? İktidar hem topluma hem piyasalara güven verecek tedbirleri bir an önce almalı. Yoksa hem sanayiciyi hem vatandaşlarımızı yani Türkiye’yi çok daha ağır sonuçlar bekliyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

13 maddeyi anlattı

Ziyaretler sırasında sanayicilerden bazılarının sorunlarını anlatırken, “Ayakta kalmak için mücadele ediyoruz. Bir belirsizlik var, önümüzü göremiyoruz. Karanlık bir odada duvara tutunarak yürüyoruz” değerlendirmesini yaptığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu ziyaretlerde ayrıca, ekonomik sorunların çözümüne ilişkin daha önce açıkladığı 13 maddelik çözüm önerisini de sanayicilere aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti anısına da ASO 2. OSB fidanlığına ladin ağacı dikildi.