Gündem İl dışı tayin ve atama sonuçları bugün açıklanır mı? MEB il dışı tayin sonuç sorgulama

İl dışı tayin ve atama sonuçları bugün açıklanır mı? MEB il dışı tayin sonuç sorgulama

24.06.2019 - 15:21 | Son Güncellenme:

İl dışı tayin ve atama işlemleri için başvurular 14-20 Haziran tarihleri arasında alındı. Binlerce öğretmen adayını yakından ilgilendiren İl dışı tayin ve atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki Öğretmenlerin il dışı tayin ve atama işlemleri bugün içerisinde açıklanacak mı?

İl dışı tayin ve atama sonuçları bugün açıklanır mı MEB il dışı tayin sonuç sorgulama

İl dışı tayin ve atama sonuçları için adayların heyecanlı beklelyişi sürüyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren İl dışı tayin ve atama başvuruları bilindiği üzere 14-20 Haziran tarihleri arasında alınmıştı. Öğretmenlik yaptıkları şehirden tercih ettikleri bir başka şehre atanmak isteyen öğretmen adayları başvuru işlemlerini tamamladı. 40 başvurunun yapılabildiği tercihlerin ardından binlerce öğrenci tayin ve atama sonuçlarının açıklanacağı gün ve saati araştırmaya başladı. Peki İl dışı atama ve tayin sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ATAMA İŞLEMİNE İLİŞKİN HUSUSLAR

1. Bu duyurunun “ BAŞVURUYA İLİŞKİN HUSUSLAR ” başlıklı “A” Bölümünün 1 ilâ 10. maddeleri kapsamında yer değiştirme başvurusunda bulunanların atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir

2. Bu duyurunun “ BAŞVURUYA İLİŞKİN HUSUSLAR” başlıklı “A” Bölümünün 11 inci maddesi kapsamında yapılan başvurular ise aynı bölümün 1 ilâ 10. maddeleri kapsamında yapılan yer değişikliğine ilişkin başvurular değerlendirildikten sonra münhal kalan eğitim kurumları dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Haberin Devamı

İl dışı tayin ve atama sonuçları bugün açıklanır mı MEB il dışı tayin sonuç sorgulama

Atama sonuçları www.personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.