Siyaset ‘İlk işimiz OHAL’

‘İlk işimiz OHAL’

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçimden sonra ilk işlerinin OHAL’i kaldırmak olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Cumhur İttifakı beklenen desteği gördüğü anda yolumuza güvenle gideriz” dedi

‘İlk işimiz OHAL’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kanal24 ve 360 TV ile 100’e yakın yerel televizyonun Rize Güneysu’daki baba evinde gerçekleşen ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan, programda şunları söyledi:

Haberin Devamı

BUNLAR MÜSTEMLEKE: (Muhalefetin projelere dair eleştirileri) Savunma Sanayinde yerli üretim yüzde 20 civarı idi şu anda yüzde 65. Türkiye şu anda İHA, SİHA, tüfek üretiyor. Tank da seri üretime geçilecek. Bunlardan haberleri yok. Nuri Demirağ yerli uçağı yaptı, bunlar bu üretimin önüne geçerek gaz ocağı fabrikası yaptı. ‘Yapma’, ‘etme’, ‘biz size veririz’ mantığı, bunlar müstemleke.

S-500 TEKLİFİ YAPTIM: S-400’de hem kredi noktasında, Rusya bize çok uygun şartlarda kredi verdi hem de işin ikinci, üçüncü kademesinde ortaklaşa bir üretime gireceğiz. Bir de o (S-500) var. Belki onu da (Rusya ile) beraber yapacağız. Teklifi yaptım.

BİZE GÜÇ KATTI: TANAP, ne kadar stratejik konumda olduğumuzu gösteren bir proje. Türk Akımı da öyle. Bunlar, Türkiye’yi merkez haline getiriyor. Bize güç kattı.

Haberin Devamı

OPERASYONU ÇEKECEĞİZ: (Kılıçdaroğlu’nun ‘Üçüncü Havalimanı’na karşı değiliz harcamaları eleştiriyoruz’ açıklamaları) Kendi bütçemizden para kullanmadan yap-işlet-devret’i kullandık. Kamu-özel ortaklığı kullandık. Hazine garantisi istedikleri zaman da oluyor bizim için çok bir yük değil. Yüklenici firma seri üretim yapıyor. Kendisi de para kazanacak. Biz Türkiye’yi ayağa kaldırdık. Türkiye ekonomisi zor durumda diyorlar, zor durumda olsa yüklenici firmalar bu kredileri nereden bulacaklar. İnşallah 24 Haziran’dan sonra o Moodys’e bir operasyon da biz çekeceğiz. Üyesi değiliz, açıklama yapıyorlar. Sıfır diye açıklama yaptı büyüme 7,4 çıktı. Edep denen bir şey var.

TEHDİT GÖRÜRSEK GENE KARAR ALIRIZ: OHAL hangi kampanyayı engelledi? Göreve geldiğimiz zamanki OHAL değil. Terör tehdidi altındaki bölgeleri bu tehditten kurtarmaya yönelik bir tedbirdir. 24 Haziran sonrası göreve devamım halinde ilk işimiz OHAL’i kaldırmak olacak. Bir daha geri dönülemez demek değil, tehdit görürsek bu kararı gene alırız. Fransa OHAL’i kaldırdı, tekrar koydu. Seçimlere gittiler.

GEREKLİ DESTEK GELMEZSE: (Cumhurbaşkanı’na oy verenlerin başka partiye vereceğine dair söylemleri) Halkımın parlamentoda beni yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum. Gerekli destek gelmezse kanun çıkarmada sıkıntılar olabilir. Güçlü Meclis derken bunu kastediyoruz. Cumhur İttifakı beklenen desteği gördüğü anda yolumuza güvenle gideriz. Görmedikleri bir Türkiye görecekler. İkide bir tökezleyen ayağı prangalı bir Türkiye olmayacak. 16 yılda ülkemizi asıl uçurduysak farklı şekilde ülkemizi uçuracağız.

Haberin Devamı

MAĞDURİYET İMKANI VERMEYİN DEDİM: (Demirtaş) Tutuklu da olsa aday olamaz, olmamalı. Bu kaçamak bir yoldur neden bu fırsatı verelim? Şimdi gelecek TRT’de cezaevinden konuşmasını da yapacak. Burada bunlar kalkıp iktidar engelledi de oradan rant elde etme gayretine de girebilirler. Bırakın mağduriyet imkanı vermeyin dedim; YSK ile de görüşün, cezaevinde çekimi yapsınlar ondan sonra da konuşması yayınlanır.

Büyüme tanımını bilmiyorlar

TIRNAĞI OLAMAZSIN: (İnce’nin Milli Savunma Üniversitesi’nde FETÖ’cü olduğuna dair açıklamaları izlettirilerek) Bay Muharrem, Bay Kemal derken boşuna demiyorum. Bunlar ciddiyetten uzak. Sen adama iftira atıyorsun. Erhan Afyoncu’nun atılacak tırnağı olamazsın.

Haberin Devamı

KİME İNANALIM?: (FETÖ ile mücadelede) Adalet Bakanlığı’na geldiler, (Gülen’in iade talebine ilişkin belgeler) incelediler. Bay Kemal, ‘iade edilmeli’ diyor. Bay Muharrem’e mi, Bay Kemal’e mi inanalım?

BUZDOLABIMIZ YOKTU: (Taşerona verilen kadrolardaki tartışmalar) 1 milyona yakın insana kadro verildi. Bu riski üstlenen iktidar var. Utanmadan şunu söylüyor, ‘7,4 büyüdük sizin cebinize bir şey girdi mi’ diyor. Adam büyüme tanımını bilmiyor. Evlerimizde buzdolabı yoktu. Şimdi buzdolabında marka rekabeti var, şimdi yeni model çıktı diye değiştiriliyor. Bakın Tesla diye marka var. Elon Musk farklı bir insan. Onunla beraber çalışmayı yapar mıyız dedik, neden olmasın dedi.

'ABD YİNE HÜSRANA UĞRADI'

Yayın devam ederken Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, Filistin halkı için koruma talep eden karar tasarısı kabul edildi. Erdoğan karar ilişkin olarak “Şimdi haberi geldi. Önemli bir karar. 120 oyla kabul edildi. 8 ülke karşı oy kullandı 45 ülke çekimser kaldı. ABD yine hüsrana uğradı” dedi.

Yazarlar