Gündem İlk ‘Millet Bahçesi’ 8 Kasım’da açılıyor

İlk ‘Millet Bahçesi’ 8 Kasım’da açılıyor

20.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Ataköy’de 60 dönümlük tarihi baruthanenin arazisinde yapımı devam eden ilk ‘Millet Bahçesi’, 8 Kasım’da açılacak. ‘Millet Bahçesi’nde restoran, kafetarya ve sosyal tesisler de yer alacak

İlk ‘Millet Bahçesi’ 8 Kasım’da açılıyor

İstanbul’un ilk ‘Millet Bahçesi’nde dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve TOKİ Başkanı Ergün Turan inceleme yaptı. Ataköy’deki tarihi baruthanenin arazisinde yapımı süren proje, diğer ‘Millet Bahçeleri’ne örnek olacak. Proje kapsamında kule ve baruthane binası restore edilecek, restoran, kafeterya ve sosyal tesisler yapılacak. ‘Millet Bahçesi’ dışındaki 3 kilometrelik sahil, vatandaşların yürüyüş alanı olacak.

Haberin Devamı

550 ağaç ve ahşap oyun grupları

Mevlüt Uysal, “Burası, millet bahçeleri arasında ilk yüz günlük programa girenlerden biri oldu. İçindeki baruthane binaları ile çevre duvarları tarihi tescilli yapılar. Bu tescilli binalar da anıtlar kurulunda proje onayından sonra millet bahçesinin içinde halkımızın kullanımına sunulacak. Burada 550 ağaç olacak. Çocuk parklarında ahşap oyun grupları bulunacak. Alanda kaykay pisti de yer alacak.”

Pendik’te millet korusu

Ataköy’deki alanın İstanbul’un en kıymetli arsalarından biri olduğunu ve inşaat yapılmasına engel bulunmadığını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Biz burayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Cumhurbaşkanımıza arz ettik. ‘Buranın yeşil alan olması İstanbul için önem arz eder’ dedik. Cumhurbaşkanımızın desteği ve talimatlarıyla bir araya geldik. Pendik’te de millet korusu inşa ediyoruz. Bu koru Yıldız Korusu büyüklüğünde ve tamamen denize hakim. Bir ay içinde ihalesini yapacağız. Yıldız Parkı, Emirgan Korusu gibi denize bakan bir koru olacak. İstanbul’a 22 tane ‘millet bahçesi’ yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk ‘Millet Bahçesi’ 8 Kasım’da açılıyor

Yazarlar