Gündem İlk uçak 26 Şubat tarihinde inecek

İlk uçak 26 Şubat tarihinde inecek

18.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanı’na ilk olarak 26 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçağın ineceği haberleri konusunda, “Biz her türlü hazırlıkları yaptık. Tabii ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir ama biz hazır hale getirdik” dedi.

İlk uçak 26 Şubat tarihinde inecek

Ocak, açılış için hedefin 29 Ekim 2018 olduğunu belirterek, “O tarihte açılacak. Herhangi bir öteleme ve aksama olmayacak” dedi. Atatürk Havalimanı’nın taşınması konusunda Ocak, “29 Ekim oranın tören tarihi, o gün olmaz. 30 Ekim 03.00’te taşınma başlanacak ve 31 Ekim 23.55’te bitecek” dedi.

Haberin Devamı

Metro 7 ay gecikecek

Ocak, “IST kodunu da İstanbul Yeni Havalimanı’na verdik, ISL, Atatürk Havalimanı’nın yeni uçuş kodu oldu” bilgisini iletti.

Ocak, havalimanının yapımı için sürenin yetersiz olduğunu ancak havaların güzel gitmesiyle zamanında biteceğini kaydetti.

Gayrettepe-Havalimanı Metrosu’nun açılışa yetişmeyeceğini kaydeden Ocak, “7-8 ay sonra hizmete girecek. Havalimanı-Halkalı Metro Hattı için de ihale hazırlanıyor” dedi.

DHMİ Kamu-Özel Sektör İş Birliği Daire Başkanı Cengiz Kurt da, THY’nin 31 Ekim saat 02.00’de uçuşları keseceğini, 12 saat süreyle uçmayıp taşınacağını söyledi.

Alaçatı havalimanı ihalesi 20 Nisan’da

Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi 20 Nisan’da gerçekleştirilecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) ihaleye ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Çeşme Alaçatı Havalimanı, yap-işlet-devret modeli ve kapalı teklifle ihale edilecek.