Siyaset İmamoğlu ile 20 kez telefonda görüştü

İmamoğlu ile 20 kez telefonda görüştü

02.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

31 Mart seçimlerinin gecesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yakın ekibi yoğun bir mesai harcayarak süreci yönetti. Kılıçdaroğlu, bilgisayar başına geçerek kıyasıya yarışın olduğu İstanbul’daki bütün sandık sonuçlarını tek tek hesapladı ve Ekrem İmamoğlu ile yaklaşık 20 kez telefonda görüşerek sürecin koordinasyonunu sağladı.

İmamoğlu ile 20 kez telefonda görüştü

İlk sonuçları evinde takip eden Kılıçdaroğlu saat 23.00 sıralarında Genel Merkez’e geldi. Kılıçdaroğlu, basına yapacağı ilk açıklama için yaklaşık 40 dakika yakın ekibi ile çalıştı. CHP lideri, bu sırada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefon görüşmesi yaptı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, ilk açıklamalarını yaptıktan sonra yine makamına geçerek sonuçları takip etti.

CHP lideri makamındaki bilgisayarının başına geçerek sandık oy oranlarını tek tek hesapladı. Kılıçdaroğlu’nun hesaplamalarını İmamoğlu’nu arayarak paylaştığı kaydedildi. İmamoğlu ile seçim gecesi yaklaşık 20 kez telefonda görüştüğü belirtilen Kılıçdaroğlu’nun süreci koordine ettiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu, mesaisini sabah 05.30 sıralarında tamamlayarak evine geçti.

İstanbul’a yığınak

Yakın ekibine “sakin” kalmalarını söyleyen Kılıçdaroğlu, sonuçlar kesinleşene kadar rehavete kapılmanın yanlış olacağını ifade etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde mutluluğunu gizleyemeyen Kılıçdaroğlu, en yakınında olan isimlerle duygusal anlar yaşadı. Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi İstanbul için PM üyeleri, MYK üyeleri ve seçim bölgesinde çalışmaları tamamlayan bütün milletvekillerini İstanbul’da görevlendirdiği bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun “Gerekirse arkadaşlarımız hiç uyumayacak. Nöbet tutulacak. Tek bir oya bile sahip çıkacağız” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçlarının büyük oranda netleşmesinin ardından ise kurmaylarına, “Türkiye’yi kazandığımız kentlerden başlayarak yeniden inşa edeceğiz. Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Önce halka verdiğimiz sözleri tutacağız, vaatleri gerçekleştirmek için çalışacağız” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.