Ege İmar barışında rekor başvuru

İmar barışında rekor başvuru

20.06.2018 - 02:59 | Son Güncellenme:

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, imar barışında bilgilendirmeleri sürdürdüklerini söyledi, “Günde en az 3 bin 500- 4 bin kişi başvuruyor” diye konuştu

İmar barışında rekor başvuru

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, her gün çok sayıda kişiye imar barışı konusunda bilgi veriyor. İl Müdürü Selahattin Varan, günde 3 bin 500-4 bin kişinin, kurulan imar barışı masalarına başvurup bilgi aldığını kaydetti, depreme dayanıksız olan yapılara da yapı kullanım belgesi verildiği yönündeki eleştirilerle ilgili, “Depreme dayanıksız da olsa, kaçak yapıdır. En azından insanın kullanım hakkını alması açısından yapı kayıt belgesini alması önemli. Daha sonra güçlendirebilir, kentsel dönüşüme koyabilir” dedi. Yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Varan, “Bilgilendirmelerimiz çok yoğun bir şekilde sürüyor. Vatandaşlarımızın bilgi alması bakımından kaymakamlıklarla organizasyon yaptık. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

600 bin başvuru

Vatandaşların müdürlük bünyesinde kurulan imar barışı masalarından bilgi aldığını, başvuruların ise e-devlet üzerinden yapıldığını kaydeden Varan, “Türkiye genelinde 600 bin civarında başvuru yapıldı. Günde ortalama 100 bin civarında müracaat edildiğini anlıyoruz” ifadelerini kullandı. İl Müdürü, PTT’de de şuba açacaklarını, e-devlet şifrelerini buradan alabileceklerini müjdeledi.