Gündem İngiliz bakandan örnek davranış

İngiliz bakandan örnek davranış

16.01.2010 - 16:01 | Son Güncellenme:

İngiliz Bakan Chris Bryant, havalimanında VIP yerine, Dış Hatlar'dan çıkış yaptı. Kendi eşyasını da taşıyan Bryant, şaşıranlara, "Biz halkın içindeyiz. Hepimiz insanız" dedi

İngiliz bakandan örnek davranış

Haberin Devamı

2006'da dönemin başbakanı Tony Blair'in görevden ayrılmasında önemli rol oynayan ve bir gay sitesine kendi fotoğrafını gönderen İngiliz Bakan Chris Bryant Türkiye'ye geldi. Bryant, Atatürk Havalimanı VİP Salonu yerine normal bir yolcu gibi Dış Hatlar Terminali'nden geçti. British Airways Havayolları'na ait bir uçakla 16:00'da İstanbul'a gelen AB'den sorumlu Devlet Bakanı Chris Bryant, İstanbul 2010 Kültür Başkenti organizasyonuna katılmak için İstanbul'a geldiğini söyledi. Basın mensuplarının "Neden VIP Salonu'nu kullanmadınız" sorusu üzerine, İngiliz Bakan Bryant "İngiltere'de VIP kullanılmıyor. Biz halkın içindeyiz" dedi.
Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesini çok istediğini belirten İngiliz Bakan Chris Bryant, "Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki görüşmelerin sonuçlarını görmek istiyorum. Bu konuda sayın Egemen Bağış ile bir görüşmem olacak" diye konuştu. Korumalar ve İngiliz Konsolosluk yetkilileri Bakanı pasaport geçişinden sonra karşılarken Bryant, bavulunu da kendisi taşıdı. İstanbul trafiğine alışkın olmayan Bakan için korumalar yolu kesti. Bryant'ın aracına binerken şoförü selamlamayı ihmal etmediği görüldü.