Gündem İngilizce öğrenmek bebek işi

İngilizce öğrenmek bebek işi

21.06.2016 - 10:17 | Son Güncellenme:

İngilizcenin sınıflarda, tahta başında ezberletilmesini değil; serbest oyunla doğal olarak öğrenilmesini hedefleyen Doğal Uygulamalı Yaklaşım (D.U.Y.) programları ile İngilizce ezberlemeden oyunla öğreniliyor.

İngilizce öğrenmek bebek işi

Türkiye’de D.U.Y programını uygulayan tek merkez olan Café 4 Kids Playshop ise Kuşadası’ndan sonra yeni şubesini İstanbul’da açtı. Anne-babaların büyük ilgisini çeken Café 4 Kids Playshop’ta İngilizce Deney Saati, D.U.Y. Role-Playing (geçmiş veya gelecekte geçen fantastik öyküler ve karakterler yaratarak bunları drama yöntemiyle canlandırma), İngilizce Tiyatro gibi üst düzey İngilizce düşünme ve konuşma programları da gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Café 4 Kids Playshop, anadili Türkçe olan çocukların keyifli bir biçimde ve doğal olarak İngilizce öğrenmesini amaç edinmiş İngilizce ve Felsefe öğretmeni kurucular tarafından hayata geçirilmiş bir alternatif öğrenim kurumu. Anadil öğrenim süreçlerini yabancı dil öğrenimine uyarlayan özgün yaklaşımlarını kullanarak İngilizce gibi bir yabancı dilin 2-15 yaş arası çocuklar ve gençler tarafından zorlama, not kaygısı veya ezberleme olmadan öğrenilmesine odaklanıyor. Türkiye’deki ilk serbest oyunla yabancı dil öğrenim mekânı olan Café 4 Kids Playshop, Kuşadası’nda sonra yeni şubesini İstanbul-Fulya’da açtı.

Café 4 Kids Playshop’un kurucusu ve aynı zamanda İngilizce öğretmeni olan Deniz Galip Oygür, D.U.Y. (Doğal Uygulamalı Yaklaşım) yöntemlerini şu sözlerle açıkladı: ‘’Bu program, ülkemizde yıllardır verimsiz bir kısırdöngü içerisinde uygulanmakta olan yabancı ülke çıkışlı öğretim yöntemlerine bir alternatif olarak tasarlandı. Café 4 Kids Playshop programları çocuklara öğretmek yerine, çocukların kendiliğinden ve farkında olmadan serbest oyunlar oynayarak İngilizce öğrenmesine yönelik çözümler sunuyor. Anadilimiz olan Türkçe edinimimiz sırasında da önce duyduğumuz, sonra konuştuğumuz göz önüne alındığında, D.U.Y. programlarının İngilizce öğrenimindeki önemi kendini gösteriyor.’’ 20 yıllık eğitim-öğretim tecrübelerini, anne babalık yaşantılarıyla harmanladıklarının altını çizen Oygür, ‘’Sonuçta ortaya Türkiye’ye ait ve anadili Türkçe olan çocuklara özgü ilk ve şimdilik tek öğrenim yaklaşımı olan Doğal Uygulamalı Yaklaşım’ı (D.U.Y.) çıkardık. D.U.Y programlarımızın en önemli farklarından biri de yalnızca okul öncesi çocuklarda işe yaradığı zannedilen “oyunla öğrenimi”, her yaştan çocuğun ilgisini çekebilecek ve İngilizceyi etkin şekilde kullandıracak biçimde tasarlayabilmemizdir” dedi.

Haberin Devamı

Her Oyun Grubu En Çok 4 Çocuktan Oluşuyor Café 4 Kids Playshop’ta çocuklar, uzman oyun arkadaşlarıyla birlikte yalnızca İngilizce dilinin kullanıldığı serbest oyunlar oynuyorlar. Bu sayede çocukların gerçek hayat içerisinde hem keyif alacakları hem de oyun oynayacakları bir ortamda İngilizceyi en düzgün biçimde duymaları ve daha sonra da konuşmaları sağlanıyor. Café 4 Kids Playshop uygulamalarının diğer yaklaşımlardan farklı olduğu bir başka noktada katılımcı sayısı. Café 4 Kids Playshop programlarına en fazla 4 çocuk kabul ediliyor. Bu sayede çocukların İngilizce ile geçirdiği süre kurs veya okul programlarına göre yaklaşık 10 kat artıyor. Uzman oyun arkadaşları da bu sayede çocukların İngilizce gelişimine daha rahat odaklanabiliyor.