Dünya "İngiltere Başbakanı’na suikast engellendi"

"İngiltere Başbakanı’na suikast engellendi"

06.12.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

Son yılların en güçlü terör tehdidi altında olan İngiltere’de Başbakan Theresa May’e yönelik suikast planının engellendiği öne sürüldü.

İngiltere Başbakanı’na suikast engellendi

İngiliz Sky haber kanalı, İngiltere Başbakanı Theresa May’i bombalı saldırıyla öldürme yönündeki bir planın engellendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Habere göre, geçen hafta polis Londra'daki başbakanlık ofisi "10 Numara"nın bulunduğu Downing Street’te gerçekleştirilmesi hedeflenen suikast planını boşa çıkardı. Güvenlik güçleri binanın kapısını bombalarla patlatıp, Başbakan Theresa May'a saldırmayı planladığı iddia edilen iki kişiyi tutukladı.

20 yaşındaki Londralı Naa'imur Zakariyah Rahman ve 21 yaşındaki Birminghamlı Mohammed Aqib Imran, bugün terörizm suçlamasıyla mahkemeye çıkacak.

Haberini kendi kaynaklarına dayandıran Sky, Büyük Britanya'nın ulusal istihbarat örgütü MI5'in de bakanlara suikast planıyla ilgili bilgi verdiğini de iddia etti. Downing Street, henüz konuyla ilgili resmi açıklama yapmadı.

Ekim ayında MI5’ten yapılan açıklamada, Büyük Britanya’nın son yıllardaki en güçlü terör tehdidi altında olduğu ifade edilmişti. DAEŞ ve El Kaide gibi örgütlerin kısa süre içinde kitlesel saldırılar düzenleyebileceği de belirtilmişti.