Siyaset İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Gaziantep'te mültecileri ziyaret etti

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Gaziantep'te mültecileri ziyaret etti

26.09.2016 - 12:54 | Son Güncellenme:

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Gaziantep'te Suriyelilerin barındığı konteyner kentte incelemede bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Gaziantepte mültecileri ziyaret etti

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barındığı konteyner kentte incelemede bulunmak üzere Gaziantep'e geldi.İstanbul'dan özel uçakla gelen Johnson ve beraberindeki heyeti, Gaziantep Havalimanı yetkilileri karşıladı.

Haberin Devamı

BİLGİ ALDI

Johnson, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki konteyner kenti ziyaret etti. Kamp girişiminde Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve yetkililer tarafından karşılanan Johnson'a, ilk olarak idari binada brifing verildi. Brifingde Johnson ve beraberindeki heyete, slaytlar eşliğinde Suriyeli sığınmacıların kamptaki yaşamı ve yapılan hizmetler anlatıldı.

Brifingin ardından kamptaki eğitim alanlarını da dolaşan Johnson, anaokulunda eğitim gören öğrencilerin sınıflarını ziyaret ederek, onların seslendirdiği şarkıları dinledi. Kamptaki sosyal alanları dolaşan Johnson, ziyaret ettiği Suriyeli ailelerle de sohbet etti.

GÖSTERİYİ İZLEDİ

Haberin Devamı

Johnson, beraberinde İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve İngiltere'nin Suriye Özel Temsilcisi Gareth Bayley ile Nizip Konteyner Kent'teki temaslarının ardından, yerleşkeye 3 kilometre mesafedeki boş alana geçti. Boris Johnson, burada koalisyon güçleri tarafından eğitim verilen Suriyelilerin gösterisini seyretti. Senaryo gereği durdurulan bir otomobilin sürücüsünün gözaltına alınması, el yapımı patlayıcının tespiti ve kontrollü imhasını içeren gösteriyi izleyen Johnson, Suriyelilerle bir süre sohbet etti. Johnson, eğitimlerle ilgili İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği yetkililerinden bilgi aldı.

ANKARA'YA GİTTİ

Johnson, Nizip ilçesinde bulunan konteyner ve çadırlardaki temaslarının ardındın saat 16.00'da Gaziantep Havalimanına gelerek kendisine ait özel uçağı ile Gaziantep’ten ayrılarak Ankara'ya gitti.