Gündem İnternet üzerinden HGS geçiş ihlali durumlarınızı takip edebilirsiniz!

İnternet üzerinden HGS geçiş ihlali durumlarınızı takip edebilirsiniz!

25.10.2016 - 08:54 | Son Güncellenme:

İnternette artık HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. HGS kart kullanıcıları internette HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini ücretsiz ve üyeliksiz olarak gerçekleştirebiliyor. Ancak HGS bakiye sorgulama işlemleri aynı portal üzerinde sadece üyelik yapılarak gerçekleştirilebiliyor.

İnternet üzerinden HGS geçiş ihlali durumlarınızı takip edebilirsiniz

Son yıllarda hızla teknolojinin hızlı gelişmesi ile birlikte Türkiye’de karayolları hizmetlerinde de yenileme ve gelişim çalışmaları yürütülüyor. Bu çerçevede de günümüz modern teknolojisinin etkin biçimde kullanıldığı Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli geçiş sistemi aktif şekilde karayolları üzerinde kullanılmaya başlandı. Bu çerçevede de internet ortamı üzerinde online HGS bakiye sorgulama hizmetleri sunulmaya başlandı. Vatandaşların sadece dakikalar içerisinde HGS kartlarında bulunan güncel bakiye durumuna ilişkin olarak bilgi alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde insanların internet kullanımı alanında çok yoğun bir ilgi gösteriyor olmaları dolayısı ile de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından HGS bakiye sorgulama işlemi için internet üzerinde hizmet veriliyor.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçe gün hızla gelişen 21.yüzyıl mobil teknolojileri insanların işte, evde,yolda veya daha farklı pek çok noktada kolay bir şekilde internet erişimi gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi ile internet oldukça yoğun bir şekilde bireysel alandaki ihtiyaçlar ve istekler çerçevesinde kullanılmaya başlandı. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internetin aktif şekilde bireysel alanda etkin biçimde kullanılıyor olması dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri de oldukça yoğun popüler bir hale getiriyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların son derece pratik ve kolay bir şekilde bireysel işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiği internet altyapısını kamu alanında da hızlı hizmet sunabilmek amacı ile aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurum ve kuruluşları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da yer alıyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile araç sürücülerine bu alanda internetin sağladığı kolaylıklardan yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor

Her geçen gün karayolları üzerinde yer alan araç sayısının büyük bir hız ile artış gösteriyor olması Türkiye’de trafiğin oldukça yüksek seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Bu durumunda karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarında araç sürücülerinin çok eski sistemleri kullanmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemleri dolayısı ile araçlarını durdurmaları trafiğin iyice içerisinden çıkılamaz bir hale gelmesine neden oluyor. Bu durumun yarattığı trafik sıkışıklığını ortadan kaldırabilmek amacı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından HGS ücretli geçiş sistemi kullanılmaya başlandı. HGS ile birlikte araç sürücüleri karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurmadan geçiş ücretlerini ödeyebiliyor. Ayrıca bu gişelerden gerçekleştirebileceği yasa dışı geçişlere veya yaşanabilen teknik aksaklıklar dolayısı ile herhangi bir geçiş ihlali cezası olup, olmadığını da HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile internetten öğrenebiliyor.

İnternette HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranından üyeliksiz olarak sadece araç plaka bilgisi ile gerçekleştirilebilmektedir. Araç sürücüleri internette HGS bakiye sorgulama işlemlerini de sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Ancak PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinde HGS bakiye sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için vatandaşların üyelik işlemini yapmaları gerekiyor.