Gündem İnternet üzerinden vergi borcu nasıl sorgulanır?

İnternet üzerinden vergi borcu nasıl sorgulanır?

10.09.2015 - 23:19 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması vatandaşlara pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Dijital ortam üzerinden yapabileceğiniz bu işlemin nasıl yapıldığını sizler için anlattık!

İnternet üzerinden vergi borcu nasıl sorgulanır

Modern teknolojinin hayatın her alanında sağladığı önemli kolaylıklar sayesinde artık kamu işlemlerinde de modern çağın hizmet standartlarından yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisi sayesinde internete bulunulan her yerden son derece pratik bir şekilde erişim sağlanarak online vergi borcu sorgulama işlemlerini yaparak, güncel vergi borcunu öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden gerçekleştirilebilen bu online sorgulama sayesinde vergi borç durumunu öğrenebilmek için Maliye Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunun vergi dairelerine giderecek, uzun saatler alabilecek sıra bekleme ve işlem trafiği ile uğraşmak zorunda kalmadan, ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji sayesinde bulunulan her yerden internete erişim sağlayarak, Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platformdaki İnternet Vergi Dairesi resmi webportalında pek çok vergi işlemini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Vergi borç durumunu öğrenebilme imkanı sunan online vergi borcu sorgulama işlemi de yine vatandaşlar tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web portalı üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Vatandaş internete bağlanabildiği her yerden dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından online vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı resmi İnternet Vergi Dairesi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayabilen vatandaşlar, vergi borcu sorgulama gibi birkaç dakika içerisinde tamamlayabileceği bir işlem ile öğrenebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan online vergi borcu sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından bazı kişisel bilgileri girerek, işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Vergi mükellefleri internet üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası yada ‘annenizin kızlık soyadı’ bilgilerini sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile birlikte girmek gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web portalı üzerinden gerçekleştirilebilen online vergi borcu sorgulama işlemi ile olan tüm vergi borçlarının ayrıntılarıyla ilgili olarak de güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Yazarlar