Gündem İnternetle tanışma yaşı ikiye düştü

İnternetle tanışma yaşı ikiye düştü

28.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği (PREP) tarafından “Çocuklarda Teknolojinin Sorumlu Kullanımı” başlıklı 5. Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu Bahçeşehir Üniversitesi’nde yapıldı.

İnternetle tanışma  yaşı ikiye düştü

Alanında uzman çok sayıda psikiyatrist ve psikologun katıldığı sempozyumda ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Avrupa Çevrimiçi Çocuklar (EU Kids Online) proje grubunun yaptığı araştırmanın sonuçlarını ve bulgularını paylaştı.

Prof. Dr. Çağıltay, Türkiye’de çevrimiçi çocukların sayısının 2010 yılına oranla 2 kat arttığını, çocukların interneti ilk kullanım yaşının 2010 yılında 5’ken, 2015 yılında 2 yaşa indiğini kaydederek, Hollanda’da okul öncesi grubun yüzde 78’i, 1 yaş altı bebeklerin yüzde 5’inin, Norveç’te 0-6 yaş grubunun yüzde 58’inin çevrimiçi olduğunu ifade etti. Ailelere internetin günlük kullanımının 1-2 saat olmasını tavsiye eden Çağıltay, televizyon ve internetin kullanımının yatak odası dışında yapılmasını ve çocuk ile ailenin internet kullanımı konularında sürekli iletişim içinde bulunmasını önerdi.