Gündem İnternette sabıka kaydı belgesi alma, GBT ve yargıtay dosya sorgulama

İnternette sabıka kaydı belgesi alma, GBT ve yargıtay dosya sorgulama

22.07.2015 - 13:56 | Son Güncellenme:

GBT-Sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri internet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmaktadır. GBT sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgi haberimizde!

İnternette sabıka kaydı belgesi alma, GBT ve yargıtay dosya sorgulama

Türkiye’de vatandaşın resmi işlemlerinde en çok gereksinim duyduğu resmi belgelerin arasında yer alan sabıka kaydı belgesini e-Devlet sisteminde yeni başlatılan Adalet Bakanlığı sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile alabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de günümüzde iş başvuruları başta olmak üzere çeşitli bankacılık işlemlerine kadar oldukça geniş bir yelpazede gereksinim duyulan bir belge olarak vatandaşın yaşamı içerisinde önemli bir yere sahip oluyor. Türkiye genelinde sadece bir gün içerisinde Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarına on binlerce sabıka kaydı sorgulama başvurusunda bulunuluyor.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Adalet Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan kurumlarda vatandaşın bu doğrultuda oluşan yoğun talepleri işleyişin gecikmeler yaşamasına ve önemli aksamalar ile karşılaşarak, vatandaşın mağduriyet yaşamasına yol açabiliyor. Bu sebep dolayısı ile de Adalet Bakanlığı tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılarak e-Devlet sistemine entegre sabıka kaydı sorgulama hizmeti vatandaşın hizmetine sunuldu. Özellikle de günümüz modern teknolojisini en aktif biçimde kullanarak vatandaşa sanal dünyada devlet hizmetlerini en güvenli biçimde ulaştıran e-Devlet sistemin turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. E-Devlet sisteminde vatandaşın hizmetine sunulan tüm online hizmetlerde olduğu gibi sabıka kaydı belgesini alabilmek içinde kişisel bilgilerin güvenliği doğrultusunda oluşturulan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapmak gerekiyor.

Haberin Devamı

E- Devlet sistemine giriş yapabilmek için vatandaşın turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanmaları gerekiyor. Bu şekilde herhangi bir giriş yöntemini kullanarak sisteme giriş yapan vatandaşlar e-hizmetler kategorisi altındaki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından GBT sorgulama işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlem esnasında vatandaştan ayrıca belgenin neden verileceği, kurum türü ve kurum adı gibi bilgiler talep ediliyor. Bunların dışında ilk sorgulama ekranında vatandaşa sunulan hizmete ilişkin olarak bazı uyarı bilgileri veriliyor. Vatandaşın bu bilgileri doğru biçimde okumaları ve işlemi gerçekleştirebilmek için onay vermeleri gerekiyor.

Vatandaşın e-Devlet sisteminde gerçekleştirdiği online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte alacağı dijital sabıka kaydı belgesinin kamu kurumları ve kurumsal kimlikler tarafından kabulü bulunan yasal bir geçerliliği bulunuyor. Böylelikle pek çok alanda olduğu gibi sabıka kaydı belgesine ilişkin bu konuda da oldukça önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar vatandaşa sunuluyor. Vatandaş artık internet üzerinden Yargıtay’a gönderilen dosyasının durumunun en güncel ayrıntılarını öğrenebiliyor. Dijital platform üzerinde vatandaşa sunulan bir diğer online yargı hizmeti ise Yargıtay dosya sorgulama hizmeti oluyor. Bu gibi avantajları dolayısı ile de dijital platform üzerinde yer alan ve vatandaşa son derece önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlamakta olan bu online Yargıtay dosya sorgulama hizmeti son derece yoğun şekilde kullanılıyor.