Gündem İnternette sabıka kaydı belgesi alma ve online Yargıtay dosya sorgulama

İnternette sabıka kaydı belgesi alma ve online Yargıtay dosya sorgulama

29.08.2015 - 14:44 | Son Güncellenme:

GBT-Sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri internet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. GBT sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

İnternette sabıka kaydı belgesi alma ve online Yargıtay dosya sorgulama

Dijital platform üzerinde Yargıtay dosya sorgulama işlemleri de kolayca gerçekleştirilebiliyor. Vatandaş artık internet üzerinden Yargıtay’a gönderilen dosyasının durumunun en güncel ayrıntılarını öğrenebiliyor. Yargıtay’a gönderilen dosyanın durumuna ilişkin olarak da internet üzerinden kolay bir şekilde bilgi alınabiliyor. Özellikle de vatandaşların Yargıtay’da bulunan dosyalarının güncel durumuna ilişkin bilgi alabilmede yaşadığı sorunları sona erdiren Yargıtay dosya sorgulama hizmetinden Yargıtay resmi web sayfasındaki online işlemler menüsünün dosya sorgu ekranında yararlanılabiliyor.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

vatandaşlar tarafından Yargıtay’daki dosya durumu ‘Yargıtay Daire Bilgileri ile Dosya Sorgu’, ‘Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgileri ile Sorgu’, ‘Yerel Mahkeme Bilgileri ile Dosya Sorgu’ ve ‘Yargıtay İlk Derece Bilgileri ile Dosya Sorgu’ sorgulama yöntemlerinden herhangi birisi ile Yargıtay dosya sorgulamasını yapabilmek mümkündür. Adalet Bakanlığı vatandaşın bu alanda yaşadığı sorunlara yönelik olarak modern çağın en önemli hizmet standardı olan internet teknolojisi sabıka kaydı sorgulama hizmetlerinde aktif olarak kullanılıyor. Vatandaşın online sabıka kaydı sorgulama işlemi için Adalet Bakanlığı’na yapmış olduğu bu yoğun başvurular dolayısı ile kurum içinde artan iş yükünden kaynaklı işlerlik son derece ağır hale gelirken, vatandaşın sabıka kaydı belgesini son derece zorlu biçimde uzun saatler sürebilen işlemler uğraşmak zorunda kalabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden kolaylıkla erişim sağlanabilen e-Devlet sisteminin ana sayfasında yer alan sisteme giriş ekranından 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapılabiliyor. İnternet üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki online sabıka kaydı sorgulama hizmetinden son derece pratik şekilde gerçekleştiriliyor. E-Devlet sistemi giriş işlemlerinde vatandaş ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, sisteme kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Böylelikle artık internetteki sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde yer alan Adalet Bakanlığı’nın e-hizmetler kategorisindeki ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından GBT sorgulama ile sabıka kaydı belgesini alabilmek mümkün hale geldi.

Modern Türkiye’de pek çok resmi işlemde gereklilik arz eden başlıca belgeler arasında kendisine yer bulan sabıka kaydı belgesine ilişkin olarak bir gün içerisinde Adalet Bakanlığı’na yoğun bir talepte bulunuyor. Tüm Türkiye genelinde vatandaşın Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarına sadece bir gün içerisinde on binlerce başvuruda bulunuyor. Özellikle de vatandaşın artık akıllı cihaz teknolojileri gibi yeni nesil teknolojiler ile internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabildiği bugünlerde internet üzerinde Adalet Bakanlığı tarafından oldukça geniş kapsamlı online hizmetler sunuluyor. Dijital platform üzerinde vatandaşa hızlı ve güvenli online hizmetler sunmakta olan e-Devlet sistemi içerisinde Adalet Bakanlığı’nın online sabıka kaydı sorgulama hizmetini kullanabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu şekilde sabıka kaydı belgesi için artık saatlerce ve hatta günlerce vakit harcamak zorunda kalınmıyor.

Yazarlar