Teknoloji iOS 9 ile Uygulamarınız Silinebilir, Panik Yapmayın!

iOS 9 ile Uygulamarınız Silinebilir, Panik Yapmayın!

24.06.2015 - 17:12 | Son Güncellenme:

Beklenen ve çoğu iOS tabanlı cihaza gelişinin duyurulması ile birlikte kullanıcılarını sevindiren iOS 9 dan var olan uygulalarınız ile ilgili büyük bir haber var. iOS 9, 8 ve 16 GB iPhone...

iOS 9 ile Uygulamarınız Silinebilir, Panik Yapmayın

Beklenen ve çoğu iOS tabanlı cihaza gelişinin duyurulması ile birlikte kullanıcılarını sevindiren iOS 9 dan var olan uygulalarınız ile ilgili büyük bir haber var. iOS 9, 8 ve 16 GB iPhone ya da iPad sahipleri için işleri kolaylaştırmayı hedefliyor. Yaklaşık 5 GB'lık bir güncelleme ile gelen iOS 8, düşük hafızalı ürün sahiplerine zor anlar yaşatmıştı. 1,3 GB'lık bir güncelleme ile gelecek olan iOS 9 bu soruna daha kökten bir çözüm getirmeyi planlıyor. Apple OTA güncellemerinin boyutlarını küçülterek kullanıcı dostu olma konusundaki iddiasını pekiştirecek. 1.3 GB'lık iOS 9 güncellemesi bile Apple'ın bu alanda ciddi yol katettiğinin göstergesi. Bugün şirket tarafından yayınlanan ilk iOS 9 geliştirici güncellemesi ile beraber iOS geliştiricisi Kaleb Butt bir yenilik keşfetmiş.

Haberin Devamı

Eğer gelen güncelleme için yeterince yer yoksa işletim sistemi size uygulamaları kaldırmanızı ve kurulumdan sonra otomatik tekrar yüklemeyi öneriyor. Normal şartlarda bir uygulamayı cihazınızdan kaldırdığınızda ilgili uygulamaya dair saklanan verilerin ve ayarların silinmesine yol açarken muhtemelen Apple bu durumu ortadan kaldırmayı ve geri yükleme için iCloud'u devreye sokmayı planlıyor. Bu gelişme ile yine güvenlik sorusu akıllara gelecek ama ciddi bir rahatlık sağlayacak olan durum tüm iOS kullanıcıları tarafından muhakkak çok sevilecek. Yine de tüm bunlar iOS 9 cihazlarımıza gelene kadar resmi açıklama yapılana kadar kulağımıza düşecek fısıltılardan birisi de olabilir.