Teknoloji iPhone 8’in fiyatı Galaxy S8’den daha fazla olabilir

iPhone 8’in fiyatı Galaxy S8’den daha fazla olabilir

03.04.2017 - 13:48 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy S8'in tanıtılmasının ardından analistler, iPhone 8’in S8'e oranla daha yüksek bir fiyat etiketiyle gelebileceğini iddia ediyor. Peki iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 8’in fiyatı Galaxy S8’den daha fazla olabilir

Samsung geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemisi Galaxy S8'i 4399 TL ve Galaxy S8+ modelini ise 4999 TL'den kullanıcıların beğenisine sundu. Şimdi ise Galaxy S8’e oranla daha pahalı bir iPhone modeli gelebilir. JP Morgan’ın analistlerinden Rod Hall bir araştırma raporu paylaştı. Bu raporda iPhone 8’in satış tahminleri, özellikleri ve fiyat bilgisi hakkında bilgi veriyor.

Haberin Devamı

Samsung'un Galaxy S8'i açıklamasından sonra gelen rapor, tedarik zinciri bilgilerine dayanarak iPhone 8’in S8'den daha az kavisli ve ekran-kasa oranı daha çok olan bir OLED ekranla geleceğini iddia ediyor. Ekranın kavis oranının daha az olması uçtan uca ekranın S8 gibi olmamasına neden olacak.

iPhone 8’in fiyat etiketiyle de ilgili bazı bilgiler paylaşan analist, en yeni iPhone modelinin fiyatının 1000 dolar veya daha fazla olacağını iddia ediyor. iPhone 8’in şimdiye kadarki en pahalı iPhone olması, iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın fiyatlarını da etkileyebilir. Analist iPhone 7s ve 7s Plus için herhangi bir tahmini fiyat belirtmiyor.

Diğer yandan raporada yeni iPhone modellerinin 3 GB RAM ile geleceği vurgulanıyor. Analist, Apple’ın 2018 itibariyle 245 – 260 milyon iPhone satışı yapacağını öngörüyor.