Teknoloji iPhone Satışları Düşüyor

iPhone Satışları Düşüyor

27.07.2016 - 17:14 | Son Güncellenme:

Apple’ın akıllı telefonu iPhone satışları son zamanlardaki trendini sürdürerek düşmeye devam ediyor bu düşüş bir süre daha böyle gidecek gibi gözüküyor.

iPhone Satışları Düşüyor

Apple tarafından açıklanan 3. çeyrek verilerine göre şirket son çeyrekte 40.4 milyon adet iPhone satmış durumda. Geçen sene ise aynı çeyrekte bu sayı 47.5 milyondu. Bu yaklaşık olarak %15’lik bir düşüş demek ve piyasada yaşanan durgunluğun bir işareti. Bu sayılar aynı zamanda Apple‘ın gelirlerinin de %27 düştüğünü gösteriyor.

Haberin Devamı
Bütün Göstergeler Düşüşte

Geçen çeyrekte de satışlar geçen yıla göre %16 düşmüştü. Apple tarafından Mart ayında piyasaya çıkarılan SE modelininde rakamları hemen gelen düşüş arasındaki yerini aldı. Apple geçen sene bir telefonu ortalama olarak 662 dolara satarken bu sene yaklaşık olarak 595 dolardan sattı.

Market araştırma firması Gartner tarafından yapılan araştırmaya göre akıllı telefon satışları bu sene de düşecek. Her ne kadar Apple bu sonbaharda yeni model tanıtacak olsa bile bu gerçek değişmiyor. Diğer taraftan Samsung ve Google‘ın satışları da düşmesine rağmen daha iyi durumdalar çünkü Apple’ın toplam gelirinin %60’sını iPhone oluşturuyor.