Teknoloji iPhone veya iPad Kullanıcılarına Altın Değerinde Şarj Tavsiyesi

iPhone veya iPad Kullanıcılarına Altın Değerinde Şarj Tavsiyesi

25.11.2015 - 09:27 | Son Güncellenme:

iPhone veya iPad sahibi misiniz? Cihazlarınız daha öncekinden daha mı geç şarj oluyor? Belki hayal bile edemeyeceğiniz bir şey olabilir. Apple’ın destek forumlarında insanların cihazlarını hem bilgisayardan hemde fişten bir...

iPhone veya iPad Kullanıcılarına Altın Değerinde Şarj Tavsiyesi

iPhone veya iPad sahibi misiniz? Cihazlarınız daha öncekinden daha mı geç şarj oluyor? Belki hayal bile edemeyeceğiniz bir şey olabilir. Apple’ın destek forumlarında insanların cihazlarını hem bilgisayardan hemde fişten bir türlü şarj edemediğini görebilirsiniz. Neyse ki bunun kolay bir çözümü olabilir. iPhone veya iPad cihazlarınız şarj olmuyorsa belki bu Apple’ın desteklemediği yabancı donanımlar yüzünden değildir. Aslında bu çok basit olabilir. Telefonunuzun lightning girişi tozlanmış olabilir.

Haberin Devamı

Filtrelerin tıkanmasına benzer pamukçuklar, toz, cebinizden veya yaşadığınız yerden kaynaklı çöpler olabilir. iPhone veya iPad’in lightning portunda ki tıkanıklığı temizlemek aslında oldukça basit. Telefonunuzu kapatın ve bir kürdan veya ataş yardımıyla dikkatli bir şekilde portta ki tozları temizleyin. Eğer çıkmayan paralar varsa onlarıda hava püskürterek temizleyebilirsiniz. Lightning girişinizi temizledikten sonra cihazınızı tekrar açıp şarja takın. Eğer hala yavaş şarj oluyorsa yeni bir lightning kablosu almayı düşünebilirsiniz ya da yazılım problemi olabilir o yüzden cihazınızın güncel olduğundan emin olun.