Gündem Irak’ta kapsayıcı bir hükümet kurulmalı

Irak’ta kapsayıcı bir hükümet kurulmalı

24.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanada’nın Halifax kentinde düzenlenen Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na onur konuğu olarak katılan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, program sonunda bu kentte yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geldi. Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada Ortadoğu’daki sorunlara ilişkin önemli mesajlar verdi.

Irak’ta kapsayıcı bir hükümet kurulmalı



‘Perez beni kutlamıştı’
Gül, Türkiye’nin sınırlarında istikrarsızlık istemediğini belirterek, “Türkiye olarak Irak’ta kapsayıcı bir hükümet kurulmasını en başından itibaren söyledik. Bu noktaya geç gelinmesine rağmen Irak hükümetini destekliyoruz” diye konuştu.
Konuşmasında Filistin-İsrail arasındaki sorunlara da değinen Gül, “2007 yılında Cumhurbaşkanı seçildiğimde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez beni tebrik etmek için aynı gün Ankara’ya gelerek birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisine hitap etmişlerdi. O atmosfer, kalıcı çözüm için yeniden tesis edilmelidir” dedi. Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaşan Gül, “Bugün bazı fasıllar açılmıyorsa, bunun sorumlululuğu AB’ye aittir. Yaşanan sorunların geçici olduğu kanaatindeyim. Türkiye hukukun üstünlüğünü ve demokrasi standartlarını yükseltme yönünde yoluna devam edecektir” dedi.