Edirne IRAKLI KAÇAK GÖÇMEN, YAŞADIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

IRAKLI KAÇAK GÖÇMEN, YAŞADIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

12.03.2015 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

IRAKLI KAÇAK GÖÇMEN, YAŞADIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Edirne’de, ülkelerindeki yaşanan iç savaştan ve IŞİD terör örgütünün baskılarından kaçarak yasa dışı yollarla Avrupa’ya gitmeye çalışan 12 Irak uyruklu kaçak göçmenden 2’si Bulgaristan sınırında Jandarma ekipleri tarafından ölü bulundu.
Edinilen bilgiye göre, 12 kişilik Iraklı kaçak göçmen grubu, ilk olarak yasa dışı yollarla Bulgaristan’a geçti. Bulgar sınır polisleri tarafından yakalanarak sınırdan geri gönderildiklerini anlatan Iraklı kaçak göçmen Hacı Halo, Bulgar polislerin kendilerini coplarla dövdüğünü ve bir arkadaşının bacağını kırdığını iddia etti. Türk sınırına döndükten sonra İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplere sığındığını anlatan Iraklı kaçak göçmen Hacı Halo, gruplarında bulunan iki kişinin soğuktan donarak öldüğünü belirtti.
DONARAK ÖLEN KAÇAK GÖÇMENLERDEN BİRİSİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ÇIKTI
Irak’ta terör örgütü IŞİD’in saldırılarından kaçarak Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 12 Iraklı kaçak göçmenden 2’si, Uzgaç Köyü Bağlıkaltı mevkiinde köylüler tarafından ölü bulundu. Jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrol ve incelemelerin ardından ölenlerden 30 yaşındaki Mohammed Jawad Kadhim’in elektrik-elektronik mühendisi olduğu ortaya çıktı. Bağdat’tan yola çıkarak umuda yolculuk yaparken donarak hayatını kaybeden bir diğer Iraklı kaçak göçmenin isminin Dalil Murat İlyas (32) olduğu tespit edildi.
IRAKLI YEZİDİ HACI HALO: "KLAVUZLARA KİŞİ BAŞI BİN DOLAR ÖDEDİK"
Bulgaristan sınırına yaya olarak geçtikten sonra Bulgar polisine yakalandıklarını anlatan Halo, "Biz Irak’ta IŞİD’den kaçan Ezidiler olarak 12 kişi Bulgaristan sınırı geçtikten sonra polise yakalandık. Burada polis beni ve arkadaşlarımızı coplarla fena halde döverek geri gönderdi. Türk sınırında bir çoğumuz farklı yerlere gittik. Benim yanımda olan arkadaşım Dalil Murad İlyas’ın bacağı kırıktı. Yaklaşık 5 kilometre sırtımda taşıdım. Daha sonra yardım istemek için köye gittim. Oralardan yardım bulamayınca jandarma ekiplerinden yardım istedim. Dalil Murad İlyas’ı ölmüş olarak bulduk. Başka bir arkadaşım da hastanede yoğun bakımda. Onun da bacağı kırık ve ölmek üzere. Bulgaristan’a gidebilmek için kılavuzlara kişi başı bin dolar ödedik" dedi.
Jandarma ekipleri tarafından Bulgaristan sınırındaki Ahievren köyü yakınlarında ölü bulunan Dalil Murad İlyas’ın soğuktan donarak öldüğü ve bacağının da kırık olduğu tespit edilirken, yaralı olarak bulunan bir diğer Iraklı kaçak göçmen Mohammed Aldbess’in ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğü ancak hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
Jandarma ekipleri tarafından hazırlanan tahkikat evraklarının ardından yakalanan 9 Iraklı kaçak göçmenin Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildiği belirtildi.