Siyaset İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri Ankara'da

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri Ankara'da

19.10.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri Ankara'ya geldi. Başbakan Binali Yıldırım Cihangiri'yi törenle karşıladı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri Ankarada

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Başbakan Binali Yıldırım’ın daveti üzerine Ankara'ya geldi. Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'yi resmi törenle karşıladı. Çankaya Köşkü'ndeki tören, iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Cihangiri, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu'nu "merhaba asker" diyerek selamladı. İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Yıldırım ve Cihangiri, Çankaya Köşkü'nün merdivenlerinde tokalaşarak basına poz verdi.

Haberin Devamı

Törende, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya ile diğer ilgililer hazır bulundu.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞME 1 SAAT 20 DAKİKA SÜRDÜ!

Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile baş başa görüştü. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü. Başbakan Yıldırım ve İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, ikili görüşme öncesinde makam odasının balkonuna çıkarak bir süre sohbet etti. Cihangiri'ye Ankara'yı tanıtan Yıldırım, Çankaya Köşkü yerleşkesindeki birimleri anlattı. Yıldırım, Atatürk Müze Köşkü'nü işaret ederek konuğuna bilgi verdi. Yıldırım ve Cihangiri'nin baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi

Haberin Devamı

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması bekleniyor. Cihangiri, Ankara'daki temaslarının ardından 20 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek Gelişen Sekiz Ülke Teşkilatı (D-8) Zirvesi'ne katılacak.