Dünya İran'dan ABD'ye: Tepkimiz sert ve ezici olur

İran'dan ABD'ye: Tepkimiz sert ve ezici olur

09.10.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

İran, ABD'nin Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etmesi halinde, tepkilerinin "sert ve ezici" olacağını söyledi.

İrandan ABDye: Tepkimiz sert ve ezici olur

İran'ın Tasnim haber ajansına konuşan İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etmesi halinde, tepkilerinin "sert ve ezici" olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Son dönemde İran ve ABD arasındaki gerginlik, Trump’ın nükleer anlaşmayı bozma ihtimali nedeniyle tırmanıyor. Anlaşma kapsamında Tahran nükleer programının denetlenmesini kabul etmiş, karşılığında İran’a uygulanan yaptırımlar kaldırılmıştı.

Son dönemde İran’la nükleer anlaşmanın askıya alınabileceğini söyleyen Trump yönetiminin, İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah’a yönelik hamlelerde bulunması bekleniyor.

"10 Trump gelse…"

Cumartesi günü konuyla ilgili konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Nükleer anlaşmanın sağladığı faydayı değil Trump, 10 tane Trump gelse geri alamaz” demişti.

Eğer bu ay Trump, İran’ın anlaşmadan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirdiğini kabul etmezse, ABD Kongresi’nin yeniden yaptırım uygulayıp uygulamamaya karar vermesi için önünde 60 gün olacak.

Haberin Devamı

Trump, selefi Barack Obama’nın yönetimde olduğu 2015’te Rusya, ABD, Fransa, İngiltere ve Çin ile Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri ile İran arasında imzalanan nükleer anlaşmaya karşı çıktığını, ABD Başkanı seçilmeden önceki kampanyasında defalarca vurgulamıştı.