Ekonomi İran'dan Katar'a 180 ton meyve!

İran'dan Katar'a 180 ton meyve!

14.06.2017 - 15:00 | Son Güncellenme:

İran, Katar’a 180 ton meyve ve sebze göndereceğini açıkladı. Katar'a, Türkiye'nin desteği devam ediyor. Çok miktarda gıda maddesi Katar havayolları ve THY uçakları ile ulaştırılıyor.

İrandan Katara 180 ton meyve

İran Hükümeti, Katar’a 180 ton meyve ve sebze gönderecek. İran’daki Bender Lenge Limanı Yöneticisi, gönderilecek malzemelerin hazır olduğunu belirtti. 180 tonluk meyve ve sebze Bender Lenge Limanı’ndan Katar’a ulaştırılacak.

Haberin Devamı

Tahran yönetimi Katar'a, 4 gün önce de kargo uçağı gönderdi. Gönderilen her 5 uçağın içinde de 90'ar ton gıda ürünü bulunuyor. Tahran yönetimi aynı zamanda hava sahasını günde yaklaşık 100 Katar uçağına açacağını duyurmuştu.

TÜRKİYE'DEN DEV YARDIM

Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo ve izolasyonun başlamasının ardından Türkiye'den yapılan yardımlar sürüyor. Katar'da gıda sıkıntısı yaşanmaması için her türlü önlemi alan Türkiye, kargo ve yolcu uçaklarının kargo bölümünde gıda gönderiyor. Yardımlar Katar havayolları ve THY uçakları ile ulaştırılıyor.

Ambargonun ardından çok sayıda gıda malzemesinin gönderildiği Katar’ın marketlerini Türk ürünleri süslerken, krizin ne kadar devam edeceği bilinmiyor. Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’de daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türk ihracatçılar olarak Katar’ın gıda ve su talebini karşılamaya hazır olduklarını söylemişti.