Ekonomi İş dünyası tek yürek

İş dünyası tek yürek

08.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vezneciler’de meydana gelen bombalı saldırıyı kınayan iş dünyası, “Yüzyıllardır birarada kardeşçe yaşayan insanları birbirine düşürmek için başvurulan insanlık dışı terör eylemleri hiçbir zaman başarıya ulaşamayacak” mesajını verdi

İş dünyası tek yürek

İstanbul Vezneciler’de meydana gelen bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden iş dünyasının temsilcileri, “Terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Kardeşçe yaşayan insanları birbirine düşürmek için yapılan terör hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak” görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı üzerine yayımladığı mesajda, “Bunu gerçekleştirenler insanlığın düşmanıdır. Dökülen kanlar kimsenin yanına kâr kalmaz” dedi. Hisarcıklıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

‘İnsanlık dışı bir olay’

“İstanbul Vezneciler semtinde terör örgütü tarafından bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle 7 polis ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 36 kişinin yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrendik. Yüzyıllar boyu bu topraklarda kardeşçe, bir yumruk gibi birarada yaşayan insanları birbirine düşürmek için başvurulan bu aşağılık insanlık dışı terör eylemleri, hiç kimsenin şüphesi olmasın ki hedefine ulaşamayacaktır.

Haberin Devamı

Bu coğrafyanın insanları birdir ve beraberdir. Bu akan kan, silaha sarılanların insanlıklarının ve vicdanlarının ölümüdür. Türk iş dünyası adına, şehit polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

‘Sonları yakındır’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Vezneciler’de çevik kuvvete yönelik bombalı araçla yapılan saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Birliğimize yönelik alçak saldırıyı lanetliyorum. Hainler şunu bilsin ki; milletimizin mücadelesi tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Bu menfur olaylar, terörün sonunun geldiğini gösteren paniğin işareti. Sonları yakındır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

‘Dimdik duracağız’

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Millet olarak, son zamanlarda düzenlenen hain saldırılarla çok canımız yandı. Birliğimizin, kardeşliğimizin kenetlendiği ve bin aydan daha hayırlı, en kutsal ay olan Ramazan’da böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Saldırılar karşısında dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Bilinmelidir ki, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Haberin Devamı

‘Şiddetle kınıyoruz’

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, yayımlandığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Hain terör saldırısı camiamızda ve milletimizde derin bir acıya sebep olmuştur. TİSK olarak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Söz konusu saldırı, güvenliği ve huzuru sağlamak için fedakârca görev yapan Emniyet mensuplarını ve milletimizi hedef almıştır. Bu tür insanlık dışı saldırılar, milli bütünlüğümüzü bozamayacak, aksine güçlendirecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

‘Saldırıyı lanetliyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yayımladığı mesajda şunları ifade etti:

“Acımasız saldırıyı lanetliyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir alanda özellikle işbaşı yapma saatleri seçilerek yapılmış bu saldırı, sadece güvenlik güçlerimizi değil masum insanlarımızı da hedef alarak, terör gruplarının alçaklığının da bir göstergesi olmuştur. Terörü araç olarak kullanan hainler, ülkemizin ilerleyişine zarar veremeyecektir. Türkiye’nin geleceği için; gün, birlik ve beraberlik günüdür. Türkiye’nin terörden temizlenmesi için, 65 bin ihracatçı olarak hep yanınızdayız. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet, el eleyiz!”