Ekonomi İşbaşı vakti geldi!

İşbaşı vakti geldi!

27.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sendika ve iş dünyasının temsilcileriyle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yatırımlara devam’ mesajı verdiği öğrenildi. Erdoğan Türkiye’de bir daha darbe yaşanmayacağını vurguladı

İşbaşı vakti geldi

15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrasında ‘darbeye karşı’ mesajlar veren ve ‘demokrasiden yana duran’ bir grup iş dünyası ve sendika temsilcisini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Darbe serüveni bir daha izlenmeyecek” mesajı verdi. İş dünyasının, Türkiye’nin geleceği ile ilgili tereddüt duymamasını isteyen Erdoğan, Türkiye genelinde uygulamaya konan OHAL’i (olağanüstü hal) olabildiğince kısa sürede kaldırmak istediklerini, normale dönüşün başladığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcilerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 20 dakika sürdü. Kabulde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Başkanı Yağız Eyüpoğlu hazır bulundu.
STK’lar yurtdışı turunda
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ilk gecesinden itibaren darbenin karşısında durduklarını belirterek, “Bu akşam da devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a hem geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk hem de bu süreçte yapılması gerekenleri, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenleri sivil toplum kuruluşları olarak bizim üzerimize düşen görevleri istişare ettik. Özellikle yurtdışında büyük bir bilgi kirliliği var. Türkiye’de yaşanan darbe girişimiyle ilgili, mevcut durumla ilgili, Türkiye ekonomisi ile ilgili spekülatif haberler çıkmaktadır. Bu konuda STK’lar olarak daha aktif rol alacağız. Yurtdışındaki muhataplarımızla temasa çok önceden başlamıştık. Türkiye’de yaşananları net bir şekilde anlattık ve Türkiye demokrasisinin ve ekonomisinin gücünü hatırlattık. Bundan sonra da bu kapsamda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Avrupa Birliği’nin (AB) temel organlarından Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi’ndeki muhataplarının darbeyi kınadıklarını ve Türkiye halkıyla dayanışma vurgusu yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, FETÖ’nün darbe girişimi esnasında şehit düşenler için de tüm Türkiye halkının duyarlılığına katkı sağlayacak çalışma içinde olacaklarını kaydetti.

‘Onlar da bilir bizim gücümüzü’

Gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye’nin kredi notunu indiren Standart&Poor’s’a (S&P) tepki gösteren Erdoğan’ın, “Kredi değerlendirme kuruluşları çok da önemli değil. Onlar da biliyor bizim ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu. İstikrarımız devam ediyor” dediği kaydedildi.

Toplantıda, sendika ve iş dünyası temsilcileri de darbe girişimi sonrası Türkiye’nin durumu ve ekonomisiyle ilgili Avrupa’daki muhataplarına yaptıkları bilgilendirmeleri aktardı. Erdoğan’ın bu faaliyetler dolayısıyla da kuruluşlara teşekkür ettiği ifade edildi.

Darbe serüveni bitti

Görüşmelere katılan heyetten edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbe serüveni bir daha izlenmeyecek. Halkın kahramanlığını takdir ediyorum. Artık normal hayata dönüyoruz” mesajı verdi. Devletteki yeni dönem için YAŞ toplantısının öne çekildiği belirten Erdoğan’ın, OHAL’i olabildiğince kısa sürede kaldırmayı istediklerini kaydederek, “Gelecek için tededdüt etmeyin” dediği ifade edildi. Vergi ve primde yeniden yapılandırma düzenlemelerini anımsatan Erdoğan, “yük almaya devam ediyoruz” dedi.