Ekonomi İşbirliği daha ileri taşınacak

İşbirliği daha ileri taşınacak

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’ye gelen Rus enerji şirketi Gazprom’un Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey  Miller ve beraberindeki heyeti kabulünde, “Rusya ile işbirliğimizin daha iyi bir safhaya taşınmasını umut ediyoruz” dedi.

İşbirliği daha ileri taşınacak

Bakan Albayrak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini ele almak üzere, Türkiye’de bulunan Rus enerji şirketi Gazprom’un Üst Yöneticisi Miller ve beraberindeki heyet ile Beşiktaş’taki Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde görüştü.

Olumlu adımlar atılacak

Albayrak ve Miller arasında yaklaşık 45 dakika süren başbaşa temasların ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi. Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Albayrak, Gazprom heyetini uzun bir süre sonra İstanbul’da görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

9 Ağustos sonrası, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin 24 Kasım öncesinden daha iyi bir noktaya geldiğine dikkati çeken Albayrak, “En kısa sürede bu ilişki çerçevesinde enerji alanında da inşallah çok daha olumlu güzel adımlar atacağız. Bu işbirliğinin daha iyi bir safhaya taşınmasıyla ilgili umudumuzu hep ön planda tutuyoruz” diye konuştu.

Heyetler arası görüşmede, Türk Akımı’nın yanısıra Türkiye’nin Rusya ile kontratından kaynaklı hakları çerçevesinde başlattığı tahkim ve bölgesel enerji işbirliği konuları ele alındı.

Kapsamlı bir toplantı

Albayrak ile Miller’ın başbaşa görüşmesinin ardından geçilen heyetlerarası toplantıya, Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Safa Uslu ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ile bakanlık müşavirleri katıldı. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı ve milletvekili Aleksander Babakov’un da bulunduğu Gazprom heyetinde ise Miller dışında Başkan Yardımcıları Vitaly Markelov ve Aleksander Medveyev de yer aldı.