Cem Kılıç

Cem Kılıç

cem.kilic@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

15 Temmuz Türkiye tarihinde bir dönüm noktasıdır. İhanete karşı tek yürek, tek yumruk olan milletimiz milli mücadelenin ne olduğunu herkese göstermiştir. Bu hain darbe girişiminin üzerinden 6 ayı aşkın bir zaman geçti. Halen daha mücadele devam ediyor. Terör örgütlerine karşı toplumun her kesimi milli mücadelede görev üstleniyor. Sivil toplum örgütleri bir ve beraber durarak, ilk önce vatan diyerek şu zor zamanlarda büyük bir sınav veriyorlar.

Türk-İş meydanda

Türk İşçi Hareketi de bu mücadelede üzerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirdi. İlk andan bugüne kadar mücadele nasıl yapılması gerekiyorsa, öyle yaptılar. Meydanlara indiler, işgalcilerin tankına, topuna vücutlarını siper ettiler. Şimdilerde ise kamusal güçlerini kullanarak, hainlerin gerçek emellerini herkese anlatıyorlar. Ne büyük bir tehlike atlattığımızı içeride, dışarıda herkese anlatmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

İşte bu mücadele kapsamında Türkiye’nin en büyük işçi örgütlenmesi olan Türk-İş darbe girişimine ilk gece nasıl tepki verdiyse, şimdi de aynı şekilde mücadelesine devam ediyor. Türk-İş bünyesinde kurulan kurullar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hain darbe girişimini anlatmaya, insanları bilinçlendirmeye çalışıyorlar.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 15 Temmuz gecesi Sakarya kent meydanındaki kalabalığa “Türk İş’in 1 milyon işçisiyle bu darbe girişiminin karşısında olduğunu” ifade ederek darbe karşısında net bir tavır sergilemişti.

Atalay’ın tavrı, işçi kesiminin seçilmiş hükümetin arkasında ve demokrasinin yanında olduğunu tüm Türkiye’ye göstermişti. Bu bağlamda, Atalay’ın kendisinin bizzat meydanlarda olması ve işçilerin demokrasi nöbetine çıkmaları, Türk işçi hareketinin şanlı tarihine yeni bir sayfa olarak eklenmişti.

Özellikle Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bir yandan teşkilatının esas konusu olan emeğin hakkını korumaya yönelik çalışmaları yaparken, diğer yandan da demokrasi mücadelesine devam etmekte. Bu bağlamda, son olarak Türk-İş’in hazırladığı belgesel niteliğindeki kitap önemli bir eser oldu.

Haberin Devamı

15 Temmuz Demokrasinin Zaferi: “Emek” isimli kitapta Türk İşçi Hareketinin darbe girişimine nasıl karşı koyduğu ilk andan itibaren saat saat anlatılıyor.

Bu kitapta, ulusal gazetelerimizde köşe yazarı olan yazarların görüşlerine de yer verildi. Biz de bu kitapta yerimizi aldık.

İşçi hareketinin  ‘emek’ çalışması

YABANCILARA ANLATILIYOR

? Türk-İş’in hazırladığı bu kitap 5 bin adet basıldı. Hem Türkçe hem de İngilizce basılan kitap özellikle yurt dışında elçiliklere, sivil toplum örgütlerine gönderilecek. Yabancılara gerçeğin ne olduğu bu kitapla anlatılmaya çalışılacak. Nitekim dün büyükelçilerimiz Ankara’da toplandılar. Bu toplantıda kitap her birine tek tek takdim edildi. Bununla birlikte, geçtiğimiz hafta Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanımıza bir ziyarette bulunarak hazırladıkları kitabı sundular.

Demokrasi mücadelesinde işçi örgütlerine büyük görevler düşüyor. Emeğin hak ve hukukunun korunması kadar içinde yaşadığımız vatanın birlik ve dirliğinin de korunması gerekiyor. Bu bağlamda, Türk İşçi hareketi görevini yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bizlerin de işçinin hakkını koruyacak her türlü refleksi göstermemiz şart.

Haberin Devamı

Bundan sonraki süreçte sendika ve konfederasyonların fikir ayrılıklarını bir kenara bırakması ve darbeci zihniyete karşı daha güçlü ve ortak bir tavır sergilemeye devam etmesi gerekiyor. Yaşanan süreçte gelinen nokta, darbeci zihniyete karşı kalıcı önlemler alınması gerektiğini açıkça gösteriyor. Ülkenin sorunlarına işçi sınıfından da çözüm önerileri gelmelidir. Ancak bu sayede işçi sınıfının sorunlarına kalıcı çözümler bulunabilmesi için gerekli ortam oluşturulabilir