Dünya IŞİD'in mayınlarını yağmur patlattı

IŞİD'in mayınlarını yağmur patlattı

02.12.2016 - 15:02 | Son Güncellenme:

Irak'ın batısındaki Anbar'da terör örgütünün döşediği onlarca mayın, akşamdan bu yana devam eden yoğun yağış nedeniyle kendi kendine infilak etti.

IŞİDin mayınlarını yağmur patlattı

Musul'da kuşatılan terör örgütü IŞİD, Irak'ın batısındaki bazı ilçeleri halen elinde tutuyor. IŞİD, Anbar vilayetine bağlı Rava, Aneh ve Kaim gibi yerleşim birimlerindeki sivillerin kaçışını önlemek için birçok noktaya mayınlar döşedi.

Haberin Devamı

Ancak, terör örgütünün beklemediği gelişme bu sabah yaşandı. Dün akşam başlayan ve gün boyunca da devam eden şiddetli yağış, mayınların peş peşe patlamasına yol açtı.

Irak ordusu 7. Tugay Komutanı General Numan ez-Zobaii, "Onlarca mayın, yağmur ve nemden dolayı kendiliğinden patladı" dedi.

IŞİD, kaçış güzergahlarına mayın döşeme taktiğini elinde tuttuğu her noktada uyguluyor. Halihazırda Musul'da çok sayıda mayın temizlenmiş durumda.

Terör örgütü, Suriye sınırına yakın noktada yer alan Rava, Aneh ve Kaim bölgelerini 2014 ortasında hiçbir karşı koyma olmadan ele geçirmişti. Felluce'yi yaz mevsiminde kurtaran Irak ordusu, söz konusu yerleri geri almak için operasyon yapıyor.

Yazarlar