Geri Dön

Isırgan otu çorbası tarifi

Birçok ilacın içinde kendine yer bulan ısırgan otunun faydaları saymakla bitmiyor. Isırgan otu çorbası sadece lezzetli bir yemek değil evde hazırlayabileceğiniz bir ilaç

Isırgan otu çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo ısırgan otu
1,5 bardak mısır unu
3 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
4-5 diş sarımsak
Tuz

Isırgan Otu Çorbası Nasıl Yapılır?

Ellerinize eldiven geçirerek ısırganları doğrayın ve üzerini geçecek kadar suda haşlayın.

Yumuşayınca haşlama suyundan 1 bardak alıp gerisini süzün.

Yaprakları tencereye alın suyu da ekleyerek blenderdan geçirin.

Kolay ezmek için biraz su ekleyin.

Haşlanmış otları püre gibi ezin ve birkaç bardak daha su ekleyin.

Ocağa alıp yavaş yavaş mısır ununu ekleyin.

Bir taraftan tel çırpıcıyla çırpın.

Kıvam alana kadar pişirin.

Ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsak, nane ve tuzunu ilave edin.

En son tavada erittiğiniz tereyağını koyup karıştırın ve ocaktan alın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber