Gündem İşkenceci kızlara 46 yıl hapis istemi

İşkenceci kızlara 46 yıl hapis istemi

01.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzon’da eve çağırdıkları 3 kişiyi darp eden ve görüntüleri sosyal medyada yayınlayan Hasibe H., Nurcan Ç. ve Mihriban Y. hakkındaki soruşturma tamamlandı. 3 öğrenciye 46’şar yıl istendi

İşkenceci kızlara  46 yıl hapis istemi

Trabzon’da yaklaşık 2 ay önce sosyal medya hesabından tartıştıktan sonra kaldıkları eve çağırdıkları Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B.’yi biber gazıyla etkisiz hale getirip döven, olayın görüntülerini de sosyal medya hesabından paylaşan üniversite öğrencileri Hasibe H., Nurcan Ç. ve Mihriban Y. hakkında, 46 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Mahkemece serbest bırakılan şüpheli öğrenciler ile saldırıya uğrayan Esra K., Kübra T. ve Gülbahar B. hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Biber gazı kullandılar

Hazırlanan iddianamede, taraflar arasında sosyal medyada birbirlerine karşılıklı hakaret içerikli yazışmalarının ardından üniversite öğrencilerinin, eve çağırdıkları Esra K. ve Kübra T.’nin biber gazıyla etkisiz hale getirildiği, elektro şok ve copla darp edildiği, Gülbahar B.nin ise odaya kapatıldığı belirtildi.

Şüpheliler Mihriban Y., Hasibe H. ve Nurçin Ç. hakkında, ‘birden fazla kişi tarafından kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve tehdit’ suçlarından 12’şer yıldan 46’şar yıla, Esra K. ve Kübra T. hakkında ise ‘hakaret ve tehdit’ suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılık ayrıca, şüpheli öğrencilerin suçun ağırlığı ve kaçma şüphesi olduğundan ara karar ile tutuklanmalarını talep etti.