Dünya İsrail’de Natalie Portman krizi!

İsrail’de Natalie Portman krizi!

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü oyuncu Natalie Portman’ın önceki gün İsrail’de düzenlenen Genesis Ödül törenine katılmayacağını duyurmasının ardından İsrailli yetkililerden Portman’ın vatandaşlığını feshetme önerisi geldi.

İsrail’de Natalie Portman krizi

Kudüs doğumlu sanatçı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada törene katılmamasının sebebini “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun törende konuşma yapması” olarak duyurmuş, “Törene katılmamayı seçtim çünkü törende konuşmacı olarak yer alacak olan Netanyahu’yu destekliyormuşum gibi gösterilmek istemiyorum. Dünya üzerinde sevdiğim birçok Yahudi ve İsrailli var. Bütün ulusu boykot etmeden İsrail lideriyle ilgili eleştiri hakkına sahip olduğumu düşünüyorum” demişti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine İsrail’den tepki gecikmedi. Sağ kanattaki Likud partisinden Oren Hazan, açıklamayı “tamamen delilik” olarak niteledi. Hazan, İçişleri Bakanı Areh Deri ile telefonda görüştüklerini ve Portman’ın İsrail vatandaşlığının feshedilmesini teklif ettiğini söyledi. Ödül töreni iptal edildi.

İsrail’de Natalie Portman krizi

Filistin BMGK’ya başvuruyor

Filistin yönetiminin, İsrail saldırılarına karşı Filistinlilerin korunması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) başvuracağı bildirildi. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, yaptığı açıklamada, Gazze sınırı ve Batı Şeria’daki İsrail saldırılarına dikkati çekerek “Uluslararası camia halkımıza karşı saldırıları durdurmalı. İsrail’in tutumu sadece Filistin halkına karşı değil, uluslararası yasalara da tehdit oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Gazze’de önceki gün yaşanan olaylarda biri 15 yaşında olmak üzere 4 Filistinli hayatını kaybetmişti.