Dünyaİsrail'de yangın kontrol altına alınamıyor...

İsrail'de yangın kontrol altına alınamıyor...

25.11.2016 - 10:48 | Son Güncellenme:

İsrail'de Kudüs dahil 13 noktada çıkan orman yangını kontrolden çıktı. Filistin Sivil Savunma İdaresi, ülkede çıkan yangınların söndürülmesi için İsrail yönetiminin yaptığı yardım talebine olumlu karşılık verildiğini açıkladı.

İsrailde yangın kontrol altına alınamıyor...

İsrail'de Çarşamba gününden bu yana Kudüs, Batı Şeria ve Hayfa'ya bağlı 13 ayrı noktada çıkan yangın kontrolden çıktı. Binlerce İsrailli yaşadıkları yerden tahliye edilirken İsrail'in uluslararası toplumdan yardım çağrısına karşılık veren Türkiye dün büyük bir yangın söndürme uçağını bölgeye gönderirken Filistin'den de çağrıya olumlu yanıt geldi.

Haberin Devamı

Filistin Sivil Savunma İdaresi, İsrail yönetiminin, ülkede çıkan yangınların söndürülmesi için yaptığı yardım talebine olumlu karşılık verildiğini duyurdu. Sivil Savunma İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin yardım için harekete geçmeye hazır olduğu belirtildi ancak İsrail'in talebinin ayrıntılarıyla ilgili bilgi verilmedi.

TÜRKİYE'YE VİDEOLU TEŞEKKÜR

Türkiye, yangınla mücadele için dün bir yangın söndürme uçağını İsrail'e göndermişti. İsrail Dışişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından bir video yayınlayarak Ankara'ya teşekkür etti.

DİĞER ÜLKELER DE YARDIM EDİYOR

Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve Rusya'nın da İsrail'e destek veren ülkeler arasında olduğunu kaydeden Gendelman, bu ülkelerden toplam 10 adet yangın söndürme uçağının geleceğini ifade etmişti.İsrail'de salı günü Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarında etkisiyle yayılmıştı. Yangınların çıkış sebebi bilinmezken, İsrail basınındaki bazı haberlerde "kundaklama" şüphesi olduğu öne sürülmüştü.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler