Ordu İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliama Tepkiler

İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliama Tepkiler

16.05.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:

KESK Ordu Şubesi öncülüğünde toplanan grup, Filistin bayrağı ile boyadıkları elleriyle ABD ve İsrail'i protesto etti

İsrailin Gazzede Yaptığı Katliama Tepkiler

ORDU (AA) - Ordu'da, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi.

Haberin Devamı

Altınordu ilçesi Tahıl Pazarı mevkisinde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ordu Şubesi üyeleri ile bazı siyasi parti temsilcileri, Filistin bayrağı ile boyadıklarını ellerini göstererek ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı.

KESK Dönem Sözcüsü Sezgin Yılmaz, burada yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamı kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

ABD ve İsrail'in, emperyalist amaçları doğrultusunda Kudüs'ü iç politika malzemesi yapmalarının çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirdiğini aktaran Yılmaz, "ABD, provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir. Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir." dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz, şiddet ve insanlık dışı uygulamaların derhal sonlandırılması gerektiğini ifade ederek, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

- CHP'den protesto

CHP İl Başkanlığınca da ABD ve İsrail'i kınamak için basın açıklaması gerçekleştirildi.

İl Başkanı Yusuf Furtun, insanlığın ortak değeri, dinlerin ve kardeşliğin sembolü olan Kudüs'te kendi egemenlik alanlarını oluşturmak amacıyla akıtılan kanın bedelinin hem ABD, hem de İsrail için ağır olacağını söyledi.

Filistin'de yaşananların büyük bir katliam, bir insanlık dramı olduğunu ifade eden Furtun, "Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu'da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD büyükelçilik binasının, İsrail'in 70'inci kuruluş yıl dönümünde Kudüs'te açılmış olması büyük bir provokasyondur." diye konuştu.

Furtun, ABD'ye bu yanlış politikasını terk etme, İsrail'i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son verme çağrısında bulundu.