Gündem İstanbul'da akşam kabusu...

İstanbul'da akşam kabusu...

17.02.2015 - 07:11 | Son Güncellenme:

İstanbul'da beklenen kar yağışı özellikle akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Yoğun yağışın ardından megakentte trafik adeta felç oldu. Akşam iş çıkışı evlerine gitmek isteyen İstanbullular yolarda kaldı. Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı. Yağışın, yarın da şiddetini arttırarak devam etmesi bekleniyor. Akşam saatlerinde Valilikten açıklama geldi. TEM otoyolunun Mahmutbey-Çatalca arasında zaman zaman trafikte aksamalar meydana gelmekte ve araçlar E-5 istikametine yönlendirilmektedir

İstanbulda akşam kabusu...

İstanbul'da gün boyu etkili olan kar yağışı, özellikle akşam saatlerinde toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi. İş çıkışı evlerine gitmek isteyen vatandaşlar metro ve metrobüslere hücum etti.

Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle yollarda yoğun trafik oluşunca, raylı sistemi kullanmak isteyen vatandaşlar metro ve metrobüslere binebilmek için büyük zorluk yaşadı. Yoğunluk nedeniyle duraklarda beklemek zorunda kalan İstanbullular evlerine güçlükle ulaşabildi.

Mesailerini bitirip evine gitmek isteyen vatandaşlar saatlerce yolda kaldı. Zaman zaman durma noktasına gelen trafik nedeniyle toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar yola yaya devam etti.

Zincirlikuyu’da, Maslak ve Beşiktaş yönüne araç trafiği uzun süre durma noktasına gelirken, vatandaşlar toplu taşıma araçları ve servislerden inerek her iki yöne yaya olarak devam etti. Bazı araçlar yoğun kar yağışı nedeniyle arıza yapınca, trafiğin daha da tıkanmasına yol açtılar.

Avrupa’dan Anadolu Yakası’na geçişte ve Boğaziçi Köprüsü katılımında da uzun araç kuyrukları oluştu.

VATANDAŞ YOLLARDA...

Metrobüs seferlerinde yaşanan aksama nedeniyle, bazı vatandaşlar metrobüs yolunda Boğaziçi Köprüsü yönüne yürümeyi tercih etti. Vatandaşların trafik çilesi saatlerce devam etti.

BEYLİKDÜZÜ-AVCILAR HATTINDA METROBÜS KUYRUĞU

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, D-100 Karayolu’nda da trafiği kilitledi. Beylikdüzü-Avcılar arasında çalışan bir metrobüsün buzlanmadan zdolayı kayarak yolu kapatması üzerine metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı.

İETT, kazanın ardından bir açıklama yaparak, Beylikdüzü-Avcılar arasındaki metrobüs seferlerinin yeniden başladığını açıkladı.

İETT tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Haramidere’de buzlanmadan dolayı kayarak yolu çift yönlü trafiğe kapatan metrobüse acil müdahale edildi. Beylikdüzü-Avcılar arası duran seferler normale döndü. Şu an seferler yapılıyor ve ek seferler eklenerek metrobüs seferleri artırıldı. Yoldaki sürücülerimize ve kamuoyuna duyurulur."

Büyükçekmece’de araçlar yolda kalırken, Esenyurt’ta ise kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

TEM’DE TRAFİK ÇİLESİ

İstanbul’da iş çıkış saatinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, TEM Otoyolu’nda trafiği durma noktasına getirdi.

Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı Tipiyle birlikte etkili olan kar yüzünden TEM Otoyolu beyaza büründü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ulaşmak isteyen araçların kuyruğu ise Metris’e kadar uzandı. Karşı yönde de araçlar güçlükle ilerledi.

Kar yağışı, TEM Otoyolu Bağlantı Yolu’nda da trafiği durma noktasına getirdi. O-3 Bağlantı Yolu’nda trafik adeta felç olurken, bazı araçlar ise yolda kaldı. Yolun kaygan olması nedeniyle yokuş çıkamayan bir ambulansın lastiklerine çevredeki sürücülerin yardımıyla zincir takılırken, yolda kalan bir belediye otobüsünü de yolcuların ittiği dikkat çekti.

BARBAROS BULVARI’NDA ARAÇLAR ZORLUKLA İLERLEDİ

Akşam saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı Barbaros Bulvarı’nda da etkili oldu. Zincirlikuyu’dan Beşiktaş yönüne inen araçların zaman zaman zorlandığı, bazılarının kaydığı dikkat çekti.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kar yağışı ve don sebebiyle TEM Otoyolu’nun Mahmutbey-Çatalca arasında zaman zaman aksamalar olduğu için sürücülerin E-5 istikametine yönlendirildiğini duyurdu.

Valilik’ten yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan kar yağışı ve don olayları sebebiyle TEM Otoyolunun Mahmutbey - Çatalca arasında kalan bölümlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelmekte ve araçlar E5 istikametine yönlendirilmektedir. Sürücülerimizin duyarlı olmaları, trafik ikaz ve işaretlerine dikkat etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir, kar bilançosunu açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, akşam saatlerine doğru etkisini artıran yoğun kar yağışının bilançosunu açıkladı. Başakşehir, Hadımköy, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt ve Çamlıca’da kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

Büyükşehir’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul’u öğle saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi. Bir çok noktada tırlar kayarak yolların kapanmasına neden oldu. TEM Otoyolu Celaliye mevkiinde iki yönlü olarak 60 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Edirne İstikametinde bir TIR ile kamyon çarpıştı, araçların sürücüleri yaralı kurtarıldı. Aynı dakikalarda İstanbul istikametinde de iki TIR kaza yaptı. Olay yerine İtfaiye ekipleri ve 3 vinç gönderilerek yol trafiğe açıldı. Yoğun tipi nedeniyle yol 1 saat sonra yoğun kar altında kaldı. Sürücüler Çatalca ve Silivri gişelerinden E-5 Karayolu’na yönlendiriliyor. TEM güzergahında 10’a yakın TIR da kayarak trafik akışını aksattı. Şehir içinde ise 95 ayrı noktada hasarlı kaza meydana geldi.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULDU

Bazı bölgelerde kar kalınlıkları ise şöyle ölçüldü:

Maslak, Ümraniye,Çekmeköy, Beykoz, Sultangazi, Arnavutköy: 10 cm

Uğurmumcu, Maltepe, Celaliye, Silivri: 15 cm

Başakşehir, Hadımköy, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Çamlıca: 20 cm