Siyaset İstanbul'da arabuluculuk konferansı düzenlenecek

İstanbul'da arabuluculuk konferansı düzenlenecek

29.06.2017 - 10:42 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin çatışmaların barışçıl yollardan çözümü ve arabuluculuk konularına verdiği önem kapsamında, 4. İstanbul Arabuluculuk Konferansı'nın 30 Haziran'da "Güçlü Diplomasi, Etkin Arabuluculuk" temasıyla İstanbul'da yapılacağını duyurdu.

İstanbulda arabuluculuk konferansı düzenlenecek

4. İstanbul Arabuluculuk Konferansı "Güçlü Diplomasi, Etkin Arabuluculuk" temasıyla İstanbul'da yapılacak.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, konferansın, çatışmaların önlenmesi ve çözümünde kapsamlı ve bütüncül bir yaklaşıma ihtiyaç duyulması ve arabuluculuk yönteminin bu amaçla daha geniş biçimde kullanılması anlayışıyla düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, "Konferans sırasında, merkezinde arabuluculuk kavramı bulunan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in 'Barış için Diplomasi Atağı' gündemiyle uyum içerisinde, arabuluculuğun, çatışmaların farklı aşamalarındaki rolünün nasıl güçlendirilebileceği sorusu ele alınacaktır. Ayrıca ırkçılık, yabancı ve İslam düşmanlığı gibi toplumsal düzeni tehdit eden ve çatışma yaratma potansiyeli taşıyan aşırı akımlarla mücadele sürecinde arabuluculuktan ne şekilde istifade edilebileceği konusu da irdelenecektir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Konferansın, Türkiye'nin, BM ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde teşkil ettiği ve eş başkanlığını yürüttüğü iki ayrı "Arabuluculuk Dostlar Grubu"nun faaliyetlerine de önemli katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, "Yüzü aşkın uygulayıcı ve araştırmacının katılacağı uluslararası İstanbul Konferansı'na, Sayın Bakanımızın yanı sıra BM Genel Sekreteri Guterres ile arabuluculuk konusunda BM ve AGİT'teki eş başkanlar, Finlandiya ve İsviçre'nin dışişleri bakanları da birer video mesajla hitap edeceklerdir" denildi.