Gündem İstanbul’da bombalı motosiklet terörü

İstanbul’da bombalı motosiklet terörü

07.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binasının hemen önünde bomba yüklü motosiklet patlatıldı. Şarapnel parçalarının isabet ettiği 10 kişi yaralandı ›› Semt sakinleri, bombanın 10 dakika daha geç patlatılmış olması halinde çevredeki okullardan dağılacak öğrencilerin terör saldırısının ortasında kalacağını belirtti

İstanbul’da bombalı  motosiklet terörü

İstanbul dün bir kez daha terörle sarsıldı. Bahçelievler Fatih Caddesi’ne park edilen bomba yüklü bir motosiklet, dün saat 15.00 sıralarında büyük bir gürültüyle infilak etti. Patlamayla birlikte caddedeki 75. Yıl Polis Merkezi’nde görevli polisler havaya birkaç el ateş açtı. Bölgenin kalabalık olduğu bir sırada yaşanan patlamada çevreye saçılan şarapnel parçalarının isabet ettiği 10 kişi yaralanırken, cadde adeta savaş alanına döndü. Evlerin camlarını yerle bir eden patlamanın şiddetiyle, bazı binaların balkonları da çöktü. Saldırının ardından yaralılar hemen çevre hastanelere kaldırılırken, bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Bölgeyi güvenlik şeridi içine alan polis, saldırıya ilişkin delil topladı. Çatılara konuşlanan keskin nişancılar ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi kolaçan etti. Patlama sonrası İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek güvenlik güçlerinden bilgi aldı. Vali Şahin, saldırının Kobani olaylarının yıldönümüne denk geldiği yönündeki bir soru üzerine çalışmalar tamamlandıktan sonra örgütün niteliğinin belirleneceğini söyledi.

Bombacı Aksaray’da yakalandı

Polis, çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyerek saldırıyı yapan kapüşonlu kasklı şüphelinin eşkalini tespit etti. Ardından, bombalı motosikletin plakasından sahibine ulaştı. Motosiklet sahibinin aracını bir arkadaşına ödünç verdiğini söylediği öğrenildi. Bunun üzerine kimliği tespit edilen kişinin PKK terör örgütü üyesi olduğu belirlendi. Saldırının PKK’lı failininde aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. 3’ü İstanbul’da, bombacı ve 2 kişi ise Aksaray ilinde yakalandı. Patlamada A3 veya A4 tipi plastik patlayıcı kullanıldığı öğrenildi. Görgü tanıklarından Metin Alev, “Daha önce ses bombası duymuştum, onlardan çok daha fazla bir ses çıktı” diye konuştu. Servis beklerken saldırıya yakalanan Emre Ünalan ise, “3-4 el silah sesi duyduk. Bir de olay yerinde ‘İkinci bomba var’ diye bağırışlar duyduk” diye konuştu. Öte yandan RTÜK tarafından patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı üzerine geçici yayın yasağı getirildiği açıklandı.

‘Allah’tan okullar dağılmamıştı’

İstanbul’da bombalı  motosiklet terörü


Saldırının gerçekleştiği noktanın yakınında birçok okulun bulunması velilerin yüreklerini ağızlarına getirdi. İhlas Koleji ve Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi en yakındaki iki liseydi ve bu iki okulun çıkış saati, patlamadan dakikalar sonraydı. Görgü tanıkları da bombanın 10-20 dakika sonra patlatılması halinde büyük bir facia yaşanabileceğine dikkat çekti. Patlamanın yaşandığı noktanın hemen karşısında nalbur dükkanı olan 70 yaşındaki Kuddusi Pekmezci de yaralananlardan biriydi. Hastanede Milliyet’e olay anını anlatan Pekmezci, “Patlama sırasında dükkanın önünde dikiliyordum. Patlama olunca direkt dükkana girdim. Çok şiddetli bir patlamaydı. Her taraf toz duman oldu. Patlamanın ardından 3-4 el silah sesi duydum. Ölümden döndüm. Allah’tan okul çıkış saatine denk gelmedi. Bir saat geç olsaydı onlarca öğrenci zarar görürdü” diye konuştu.

İkinci saldırı

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Yenibosna 75’inci Yıl Polis Merkezi’ne 8 Aralık 2012 tarihinde de bir saldırı düzenlenmişti. Polis karakoluna önce ses bombası atan iki saldırgan daha sonrasında Kalaşnikof silahlarla polis otomobillerine ve karakola ateş açmıştı. Saldırı sonucu 2 polis memuru hafif yaralanırken saldırıyı PKK üstlenmişti.




Yazarlar