Gündem İstanbul’da yürüyüşe polis barikatlı engel

İstanbul’da yürüyüşe polis barikatlı engel

14.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da yaşanan terör katliamını protesto etmek için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Sirkeci Garı’nda toplanan grupların Beyazıt Meydanı’na çıkmasına polis izin vermedi.

İstanbul’da yürüyüşe polis barikatlı engel

DİSK, TMMOB, TTB ve KESK öncülüğünde Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilmek istenen anma etkinliği İstanbul Valiliği tarafından uygun bulunmayınca, çevik kuvvet ekipleri her iki toplanma alanında da yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sirkeci Garı ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde toplanan gruplar, yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tutarak, ortak basın açıklaması yaptılar. Grupların, Beyazıt Meydanı’na yürümelerine izin verilmeyince kısa süreliğine oturma eylemi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sirkeci’de toplanan grupta HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Sezai Temelli, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu da vardı. Zaman zaman grupla polis arasında küçük tartışmaların yaşandığı görülürken, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyesi Süleyman Solmaz grup adına açıklama yaparak, “Önlem alındıysa 97 arkadaşımız niye öldü?” dedi. Açıklamaların ardından gar önünde toplanan grup olaysız dağıldı.


‘Cerrahpaşa’da arbede’

Beyazıt’a yürümek için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde biraraya gelen 1500 kişilik grup da polis barikatıyla karşılaştı. Gruptakiler fakültenin kapısına doğru yürümeye başlayınca, emniyet güçleri giriş kapısında barikat oluşturdular. Fakülte bahçesinden çıkmak isteyen gruba polis izin vermezken, bu sırada küçük çaplı arbede yaşandı. Yürüyüşe katılmak için Kadıköy’den vapurla karşıya geçenleri de polis engelledi. 4 kişi gözaltına alındı. Polis atılan bazı sloganlar üzerine, “Kanunsuz slogan atanları kamera ile kayıt altına alıyoruz” anonsu yaptı. KESK Başkanı Lami Özgen, güvenlik güçlerine “Sizden güvenlik tedbiri isteyen mi var? Biz kendi güvenliğimizi, zincirimizi oluşturabiliriz. Yeter ki bizden uzak durun” sözleriyle tepki gösterdi.