Siyaset İstanbul-Rakka hattına operasyon

İstanbul-Rakka hattına operasyon

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’dan Rakka’ya terörist gönderdiği belirlenen bir DAEŞ hücresi çökertildi.

İstanbul-Rakka hattına operasyon

Suriye ve Irak’taki savaş bölgelerine gönderilmek üzere transfer evlerinde bekletilen yabancı uyruklu 12 kişi de 5 Türk organizatörle birlikte gözaltında. Organizatörlerin DEAŞ adına eylem hazırlığında oldukları iddia ediliyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri, DAEŞ’e yönelik yaptığı alan çalışmalarında örgüt adına Türkiye’de faaliyet gösterdiği belirlenen 5 yöneticiyi tespit edip takibe aldı. Takiplerde Maltepe, Silivri, Bağcılar ve Güngören’de siyasal İslâmi görüşe sahip gençleri örgüte kazandırma çalışmaları yapan 5 örgüt üyesinin aynı zamanda kiralayarak tuttukları örgüt evlerinde örgütün Suriye ve Irak’taki kamplarına terörist gönderdikleri belirlendi.
Teknik ve fiziki takibin ardından polis, önceki gün eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Maltepe, Silivri, Bağcılar ve Güngören’deki 6 ayrı örgüt evine özel harekat timlerinin de desteğiyle baskın düzenleyen polis, DAEŞ’e terörist kazandırdığı belirlenen Türk vatandaşı 5 örgüt üyesini kıskıvrak yakaladı.