Siyaset İşte İnce’nin seçim ekibi

İşte İnce’nin seçim ekibi

16.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aralarında üniversite öğrencileri ve özel sektör çalışanlarının bulunduğu 12 gençten oluşan ve kendilerine “10’uncu Kat” ismini veren gönüllü ekip, günde 20 saati bulan mesai yapıyor.

İşte İnce’nin seçim ekibi

Cumhurbaşkanı adayları arasında şu ana kadar en fazla mitingi gerçekleştiren, sosyal medya paylaşımları, meydanlarda izlettiği esprili videolar ve gençlere hitap eden esprili mesajlarıyla dikkat çeken İnce’nin seçim kampanyası hız kesmeden devam ediyor. Kampanyanın koordinatörlüğünü Grup Başkanvekili Engin Altay yürütürken, TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün de kampanyanın etkin ismi olarak öne çıkıyor. Neredeyse tüm mitinglere katılan çok sayıda milletvekili de İnce’ye destek oluyor. İnce’nin uzun süredir danışmanlığını yapan Mustafa Büyük ve Murat Kaymak ile CHP’nin TBMM Grup Danışmanı Tuncay Keser ve Engin Altay’ın danışmanı Şafak Akça da kampanyada görev üstlenen ve basınla iletişimi sağlayan ekipte yer alıyor. İnce’nin özel fotoğrafçısı Ziya Köseoğlu ve sunucusu Mehmet Serhat Işık da kampanyanın başından itibaren mesai yapıyor. İnce ayrıca; ekonomi, hukuk, dış politika konularında da alanında uzman, parti içi ve dışından isimlerle belli aralıklarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyor.

Haberin Devamı

İşte İnce’nin seçim ekibi
‘10’uncu Kat’ ekibi

İnce’nin en yakınında yer alan ekibinin dışında, kampanyaya arka plandan destek veren bir ekip bulunuyor. İnce’nin, “arkamda müthiş bir kadro var” diyerek söz ettiği ancak kim olduklarını açıklamadığı 12 kişilik seçim ekibine Milliyet ulaştı. Çalışmalarını İstanbul'dan sürdüren ve İnce ile sürekli iletişim halinde olan ekibin takma adı ise, “10’uncu Kat”. Ekiptekiler, ofislerinin 10’uncu katta olduğu için kendilerine bu ismi verdiklerini söylüyor.

Kampanyanın başından bu yana dönüşümlü olarak günde yaklaşık 20 saat mesai yapan ekip, faaliyetlerini, “gönüllü” olarak devam ettiriyor. Ekiptekiler, kampanyanın dikkati çeken sosyal medya içeriklerini ve meydanlarda izletilen videoları hazırlarken, vatandaşlardan gelen önerileri de derleyerek İnce’ye aktarıyor. İsimlerini açıklamak istemeyen ekiptekilerin Milliyet’in sorularına verdiği ortak yanıtlar ise şöyle:

Haberin Devamı

‘Bu kampanya hepimizin Türkiye’nin kampanyası’

“Her şey Cumhurbaşkanımızın bize gülümsemesiyle başladı. 10’uncu Kat ekibini, adaylık açıklamasından kısa bir süre sonra, kampanyanın sosyal medya kısmının sorumluluğunu almak üzere oluşturduk. Sosyal medyada içerik üretilmesi, resmi hesapların yönetimi ve takibi, sosyal medyanın gündemini oluşturacak yaratıcı içerikler hazırlanması gibi sorumluluklarımız var. Cumhurbaşkanımızın temel bakış açısına uygun olarak özgürce hazırlıyoruz. Kendisinin de söylediği gibi özgürlük olmazsa yaratıcılık da olmaz. Cumhurbaşkanımızın gençlere önem vermesi ekibin oluşmasının en önemli sebebi oldu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen, konusunda uzman 12 gençten oluşan gönüllü bir ekibiz. Cumhurbaşkanlığı kampanyasına özel bir araya geldik ve 24 saat bir aradayız. Bu kampanya tüm Türkiye’yi mutlu ediyor, biz de kampanyanın parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.

‘Twitter’da rekor kırdık’

Cumhurbaşkanımız İnce sosyal medyada en çok konuşulan lider olma özelliğini devam ettiriyor. Şu ana kadar Facebook’tan yaklaşık 26 milyon kişiye doğrudan ve sadece sosyal medya aracılığıyla ulaştık ve yaklaşık 44 milyon etkileşim yakaladık. Twitter’da 275 milyon gösterim ile rekor kırılmış durumda ve bu sayılar hızla artıyor. Canlı yayınların etkileşimi ve erişimi yine rekor düzeyde seyrediyor. Günlük 150 binden fazla yorum ve mesaj alıyoruz. Tüm mecralardaki etkileşimleri birebir takip ediyoruz. Her kesimden gelen yorumları çok önemsiyor, büyük bir saygı ve titizlikle değerlendiriyoruz. Aslında bu kampanya hepimizin, Türkiye’nin kampanyası. Herkes bir şey üretiyor, birbirine destek oluyor.”